Cinema a la fresca sobre immigració

Quan arriba l’estiu, és freqüent trobar propostes de cinema a l’aire lliure. N’hi ha a moltes ciutats i pobles de Catalunya i per a tot tipus de gustos i públics.

Des del blog us proposem el cicle “Fora de casa”, del programa Gandules’14 organitzat pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) que tindrà lloc del 5 al 21 d’agost.

Les pel·lícules escollides parlen i reflexionen sobre la immigració d’avui en dia i de com n’és de difícil arribar a un altre país per tal de trobar allò que el teu país d’origen no t’ha pogut oferir.
El cicle està format per 10 films dels quals destaquem:

Amreeka

Pel·lícula canadenca de l’any 2009 dirigida per Cherien Dabis.

Muna és una dona palestina amb un fill adolescent que obté un permís per anar a treballar als Estats Units. Tot i veure-ho com una gran oportunitat per aconseguir una vida millor, les coses no són fàcils. Mare i fill hauran d’intentar adaptar-se al nou entorn cultural sense perdre la pròpia cultura.

.
..
.
..
.
..

Aquí y allá

Film mexicà d’Antonio Méndez.

El protagonista és un mexicà que ha viscut uns anys als Estats Units per tal de guanyar diners. Quan torna a casa, es troba que ha passat massa temps i que potser hi ha molta distància amb les seves dues filles i la dona. S’hi acostuma poc a poc, però veient la situació econòmica del país, es planteja la possibilitat de tornar a marxar, tot i suposar una decisió difícil.

Deixa un comentari