Mobilitat accessible

Coneixeu el lloc web sobre mobilitat accessible que la Generalitat de Catalunya posa a disposició dels ciutadans?

Aquesta pàgina informa sobre el dret que tenen totes les persones a desplaçar-se de forma segura per l’espai públic i d’accedir sense entrebancs als diferents transports públics existents, siguin quines siguin les seves característiques físiques.

Pel que fa al transport públic, actualment el tramvia ofereix una accessibilitat del 100% i el metro de Barcelona i els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya tenen gairebé totes les estacions adaptades. Pel que fa als autobusos, l’accessibilitat és menor i, per això, s’està treballant per facilitar-la.

On també s’ha millorat és a les autopistes: a principis de juny, Abertis i el Departament de Benestar Social i Família van signar un acord per oferir de manera gratuïta dispositius VIA-T als conductors i conductores amb discapacitat. En aquest projecte, anomenat “Eliminem barreres”, també hi han col·laborat la Creu Roja, l’Institut Guttmann, l’ONCE i la Federació Ecom.

El sistema de telepeatge VIA-T permet fer el pagament del trajecte a les autopistes sense necessitat d’aturar el vehicle, gràcies a un dispositiu que es col·loca al cotxe i a un altre dispositiu de lectura situat a les estacions de peatge. D’aquesta forma s’obre automàticament la barrera de seguretat.

Els únics requisits per disposar del dispositiu són tenir el carnet de conduir en vigor i disposar de la Targeta Acreditativa de la discapacitat emesa per Benestar Social i Família (s’expedeix d’ofici a totes aquelles persones a qui se’ls reconegui un grau de discapacitat igual o superior al 33%). Les persones interessades en obtenir -lo, han de trucar al telèfon d’Abertis 902 200 320.

Deixa un comentari