Dia Internacional de la Joventut

L’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar l’any 1999 que el dia 12 d’agost seria el Dia Internacional de la Joventut. Aprofitant l’avinentesa us oferim alguns recursos on els joves són els principals protagonistes:

  • Viatgeteca. El portal Jove.cat disposa d’una pàgina d’informació per a joves viatgers. Podreu trobar-hi tot allò que us faci falta: informació sobre documentació i canvi de moneda, consells sanitaris, allotjament, transport, etc. A més té un apartat especial per a persones amb mobilitat reduïda.

  • Observatori Català de la Joventut. Organisme de la Direcció General de Joventut que té com a principals objectius produir coneixement i donar a conèixer la realitat social de la gent jove a Catalunya, actualitzar les polítiques de joventut, promoure la investigació, oferir suport tècnic i formatiu als professionals de l’àmbit i potenciar les relacions amb altres institucions de recerca nacionals i internacionals. Algunes de les seves accions més destacades són la publicació de l’Enquesta a la joventut de Catalunya i el cicle de conferències “A contracorrent: L’impacte de la crisi en les trajectòries juvenils” (es poden consultar els materials i els vídeos al web).

  • Barcelonès Jove. Tot i ser un portal centrat en un àmbit geogràfic concret, ofereix informació de caràcter transversal per a joves d’arreu del territori: recursos per a l’emprenedoria, habitatge, formació, etc.
  • APEE. Organisme Autònom de Programes Educatius Europeus. És l’Agència Nacional per a la gestió, la difusió, la promoció i elaboració d’estudis d’impacte del nou programa Erasmus+. El programa té un abast temporal de sis anys  que arriba fins al 2020. Erasmus + va entrar en vigor a principis del 2014 amb l’objectiu d’incrementar les competències i l’ocupabilitat, així com donar suport als sistemes d’educació, formació, joventut i esports. Per a més informació podeu consultar el portal “Erasmus +”.
  • Europa a punt. Portal també amb informació d’àmbit europeu que ofereix un servei d’assessorament sobre oportunitats per a joves en territori europeu: formació, voluntariat internacional, treball, idiomes i turisme.

Deixa un comentari