Curses solidàries

Cada cop s’organitzen més curses amb finalitats solidàries al llarg de l’any i arreu del territori. A més d’incrementar la conscienciació social, les recaptacions que aconsegueixen també són importants. Per exemple, tal com es va saber a principis d’any, les aportacions solidàries de les curses de Barcelona van recollir 145.000 euros l’any 2013, que es van destinar a 12 projectes diferents promoguts per entitats socials.

Avui al blog us parlem d’algunes d’aquestes curses solidàries:

  • Oxfam Trailwalker. Potser és una de les més conegudes perquè té lloc a diferents ciutats. El seu objectiu és lluitar contra la pobresa i la injustícia al món i, per participar-hi, s’han de formar equips de 4 persones que han de recórrer 100 kilòmetres en un màxim de 32 hores. Els membres de l’equip, que han d’estar units en tot moment, han d’aconseguir 1.500 euros en donatius per poder-s’hi inscriure. La propera convocatòria serà el mes d’abril a Girona.
  • Cursa de la Mercè. La principal activitat esportiva de la festa major de Barcelona és al mateix temps un acte solidari. La cursa dóna suport a entitats no governamentals de caire internacional, tot i que els darrers anys hi ha hagut un increment per a les entitats i associacions barcelonines.
  • Barcelona Magic Line. Va néixer al 2012 com a cursa no competitiva a la capital catalana, recuperant set turons representatius de la ciutat com el de la Rovira, el Carmel, el Tibidabo o Montjuïc. Dos anys després, s’ha reformulat amb el lema “7 turons, 7 causes solidàries” per aconseguir objectius solidaris. El funcionament és similar al d’Oxfam Trailwalker, ja que els participants han d’aconseguir una quantitat determinada en donatius si volen participar-hi.

Més exemples de curses són les següents:

– Cursa Solidària d’Esplugues de Llobregat

– Dream Runners

Cros Solidari per la Salut Mental

– Maresme 5K. Curses nocturnes

– Cursa i marxa solidària de Martorell

A més, hi ha fòrums i pàgines web on s’hi pot trobar informació sobre curses i consells per als corredors, com per exemple “Corredors.cat”.

Deixa un comentari