Dia Internacional de la Gent Gran

Vetllar per una vellesa digna i segura i prendre consciència dels principals desafiaments i problemes que cal afrontar durant l’envelliment són alguns dels objectius del Dia Internacional de la Gent Gran, que es celebra avui, 1 d’octubre.

A continuació fem un breu repàs d’algunes de les activitats que s’estan duent a terme al voltant d’aquesta data per commemorar aquest dia en què els protagonistes són les persones grans:

El proper 8 d’octubre tindrà lloc l’acte central del 7è Congrés Nacional de Gent Gran. Amb el lema “Junts podem!”, es convertirà en un espai de reflexió sobre les principals problemàtiques, inquietuds i necessitats de la gent gran. Mitjançant la participació i el debat es perfilaran les línies d’actuació que han de donar resposta als reptes principals d’aquest col·lectiu.

Amics de la Gent Gran és una entitat que treballa per millorar la qualitat de vida de la gent gran i lluita especialment contra la soledat que pateixen. Per aquest 1 d’octubre han elaborat un manifest que s’emmarca dins de la campanya “No esteu sols”.

Alguns ajuntaments també han aprofitat aquest dia per a programar activitats dirigides a aquest col·lectiu. Entre d’altres destaquem l’Ajuntament de Barcelona que, amb la col·laboració del Consorci de Biblioteques de Barcelona, ha organitzat una sèrie d’activitats durant tota la setmana a Nou Barris; l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès que fins el 4 d’octubre promou la Setmana Cultural de la Gent Gran; o l’Ajuntament de la Seu d’Urgell que també ha preparat diversos actes per celebrar la Festa de la Gent Gran.

Deixa un comentari