Cinema i teatre accessible

A més de projectar les últimes novetats cinematogràfiques del gènere fantàstic i de terror, la 47a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya aquest any també acull l’estrena de l’“Artaccés”, una aplicació gratuïta promoguda pel Departament de Cultura.

L’aplicació permet que les persones amb discapacitat auditiva o visual puguin seguir les pel·lícules gràcies als subtítols o l’audiodescripció que s’emet des de la pròpia aplicació i que permeten sincronitzar-se amb la pel·lícula des de qualsevol dispositiu mòbil (telèfon mòbil o tauleta).

Actualment l’app està disponible tant per Android com per iOS i no requereix cap infraestructura extra ni cap inversió per part de les sales de cinema, només disposar de connexió a Internet.

Aquesta aplicació es va presentar el passat mes de febrer a Barcelona amb motiu del Mobile World Congress 2014 i dins el context del M4ALL (mobile for all, mòbils per a tothom) que té per objectiu el foment de la creació d’eines i solucions que millorin la qualitat de vida de les persones en risc d’exclusió social.

Les pel·lícules que es podran veure amb aquest sistema al Festival de Sitges són les catalanes “[REC]4”, “La Distància” i “Asmodèxia”.

I del cinema passem al teatre per parlar-vos d’un altre projecte cultural vinculat al foment de l’accessibilitat: Teatro Accesible, que va sorgir de la col·laboració entre la Fundació Vodafone Espanya, l’associació Psiquiatria i Vida i l’empresa Aptent, Be Accesible!.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar el teatre accessible per tal que persones amb discapacitat sensorial puguin accedir-hi i gaudir-ne d’una forma normalitzada.

La idea va néixer a Madrid fa tres anys i, després d’una primera temporada amb força èxit, el model es va traslladar a Barcelona i València. Actualment ja aplega 8 teatres entre els quals hi ha el Teatre Nacional de Catalunya, el Teatre Goya Codorniu i el Teatre Romea.

Podeu accedir a la programació d’aquesta temporada fent clic aquí.

One Comment Add yours

Deixa un comentari