Mapa d’entitats socials de Catalunya

Fa unes setmanes la Taula del Tercer Sector, que treballa per donar visibilitat a l’esforç diari i constant que realitza el Tercer Sector Social, ha posat en marxa el Mapa d’entitats socials de Catalunya, que té com a objectiu aconseguir que els ciutadans coneguin i col·laborin més amb les entitats socials que tenen a prop seu i facilitar la interacció de professors i alumnes d’escoles i universitats amb les entitats del territori.

El mapa mostra actualment prop de 3.000 entitats que formen part de les 32 federacions que formen part de la Taula del Tercer Sector. Està previst que aquesta xifra anirà augmentant en els propers mesos de forma contínua, a mesura que s’hi vagin sumant més entitats que configuren el Tercer Sector Social català.

Aquesta eina permet que qualsevol persona interessada pugui ubicar i localitzar en un mapa del territori les diferents entitats socials que treballen en un determinat àmbit. De cada una se n’ofereix informació de contacte com ara el web, l’adreça o el correu electrònic.

El funcionament és ben senzill: gràcies a un cercador, es pot buscar per comarca, municipi, àmbit d’intervenció (com ara habitatge, assessorament legal o drets humans) o bé pel tipus de persones que s’hi atenen (infants, joves, gent gran, drogodependents, etc.).

Com a novetat, el mapa inclou una nova opció de cerca anomenada “Demandes de col·laboració”, on es poden publicar propostes de col·laboracions, fer crides de voluntariat o de finançament, fer pràctiques universitàries, etc.

Tot i que hi ha més de 6.800 entitats socials al nostre país, només un 17% de la població fa alguna activitat de voluntariat, segons dades del Centre d’Estudis d’Opinió. L’objectiu del mapa i de la campanya “Tu formes part de la solució” és promoure la participació, la col·laboració i el voluntariat en aquestes entitats. Per convidar als ciutadans a implicar-se més en la defensa dels drets socials i per una ciutadania amb menys desigualtats també s’emet aquest espot.

Si alguna entitat vol actualitzar alguna de les seves dades al mapa, pot enviar un correu a taula@tercersector.cat o bé trucar al 93 310 57 07. I, en el cas que no hi aparegui, pot donar-se d’alta mitjançant aquest formulari.

Deixa un comentari