La Marató de TV3

El 14 de desembre tindrà lloc la 24a edició de La Marató de TV3, que enguany està dedicada a les malalties del cor.

Aquest projecte solidari està organitzat  per Televisió de Catalunya  i la Fundació La Marató de TV3, i té per objectiu aconseguir recursos econòmics per a la investigació científica per a malalties que, de moment, no tenen cura definitiva.

La primera edició va ser l’any 1992 i va estar dedicada a la leucèmia. El programa va durar sis hores i va aconseguir recaptar 1.230.128 euros gràcies a 22.914 donacions fetes tant per part de particulars com d’entitats. Des d’aleshores la mitjana anual és d’uns 7 milions d’euros recaptats, a excepció de l’edició de 2012 dedicada al càncer que va batre tots els rècords en aconseguir més de 12 milions d’euros. Actualment és la telemarató estatal que més diners recapta i se situa entre les internacionals de més prestigi.

Cada any, La Mataró de TV3 mobilitza al voltant de 2.400 voluntaris i representants d’associacions de voluntariat de tot el país, que reben formació i estan coordinats pel Departament de Benestar Social i Família.

Si voleu col·laborar-hi, hi ha diverses maneres de fer-ho:

  • Organitzar activitats populars com ara curses, concerts, xocolatades, etc.
  • Vendre productes o serveis propis, dirigit sobretot a comerços, botigues i petites empreses. També hi ha la possibilitat de destinar un percentatge de les vendes.
  • Fer de voluntari atenent trucades telefòniques (tot i que actualment aquesta opció ja està completa).
  • Comprar el disc i/o el llibre publicat amb motiu d’aquesta edició.
  • Fer un donatiu per Internet, per telèfon, a través del mòbil mitjançant una aplicació o bé trucant al telèfon 905 11 50 50.

Les malalties del cor

Una de cada quatre persones mor a causa d’una malaltia del cor. I el pitjor és que aquest fet pot afectar a tothom per igual: persones grans, joves, homes, dones o fins i tot nadons. També és la primera causa d’ingrés hospitalari i, actualment, encara es perd molta qualitat de vida quan s’ha estat víctima d’una malaltia del cor.

Aquest òrgan funciona com un motor elèctric: gràcies al ritme dels batecs es bombegen 5 litres de sang cada minut per a que arribi a tot el cos a través de les venes i les artèries. És un òrgan que no es regenera i, per tant, el mateix cor que tenim al néixer és el que ens ha d’acompanyar fins a la mort. El seu funcionament constant influeix en el fet de patir malalties o problemes vinculats.

En els últims 30 anys l’esperança de vida dels catalans ha crescut en set anys. Aquest increment ha estat possible, en part,  gràcies a la recerca i la investigació, que ha fet possible millorar el tractament, el diagnòstic i el manteniment.

A continuació podeu veure l’espot d’aquest any:

Deixa un comentari