Joguines i regals solidaris per Nadal i Reis

Com cada any, arriben les dates en què grans i petits esperen regals i detalls amb il·lusió. Per aquest motiu, des del blog us oferim un seguit de propostes i iniciatives per escollir o oferir aquests presents d’una forma solidària.

Campanyes de recollida de joguines


Hi ha molts nens i nenes al nostre país que malauradament no reben cap regal quan arriben aquestes dates. Per tal d’evitar-ho, són moltes les entitats que busquen la col·laboració de tothom per fer arribar joguines als més petits. Aquestes són algunes de les opcions:

  • Creu Roja Joventut: fa pocs dies es va posar en marxa aquesta campanya anual impulsada per la Creu Roja i que té per objectiu arribar a milers d’infants que estan en risc d’exclusió a Catalunya. L’any passat es van recollir més de 80.000 joguines que es van repartir entre uns 28.000 nens i nenes.
  • Universitat de Barcelona: del 15 al 17 de desembre podreu fer les vostres aportacions a la UB. Aquesta iniciativa es gestiona a través del Comissionat per a Desenvolupament Social i Envelliment i la Fundació Solidaritat UB, i les joguines recollides es destinen després a la campanya de Creu Roja Joventut. L’any passat es van recollir unes 800 joguines a través dels 20 punts distribuïts per les diverses facultats.
  • Zoo de Barcelona i Fundació Pare Manel: aquesta campanya va destinada als més petits: els nens i nenes fins a 12 anys que portin joguines al Zoo, rebran a canvi una entrada gratuïta per accedir al recinte. La campanya està activa des de l’1 de desembre i finalitzarà el 4 de gener. En l’anterior edició es van recollir 596 joguines en total.
  • Fundació Pere Tarrés: a banda de diferents campanyes per fomentar un Nadal més just i igualitari, la fundació organitza una campanya de recollida de joguines que es destinen al Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans (MCECC). El termini acaba el 16 de desembre.
  • Casa dels Entremesos de Barcelona: situada a la plaça de les Beates, la Casa dels Entremesos és un espai on es guarden els gegants i gegantons del districte de Ciutat Vella. Tal com van fer l’any anterior, tornen a recollir joguines per poder repartir-los entre les famílies sense recursos.

Heu de tenir en compte que les joguines que es vulguin donar han de ser noves i han de  fomentar els valors constructius, pacífics i cívics, evitant jocs sexistes o que fomentin la violència o la discriminació.

Regals solidaris

Hi ha altres iniciatives solidàries de diverses entitats que aposten pels regals amb valor afegit. Us en mostrem algunes:

  • L’Obra Social Sant Joan de Déu impulsa una venta solidària on s’hi poden trobar caixetes d’abraçades i petons, adornaments de cartró per a l’arbre de Nadal, calendaris, etc.
  • La plataforma “Mercat social”, gestionada per voluntaris.cat i que fomenta la compra basada en el comerç just. Tots els materials que es troben a la venta provenen d’empreses d’inserció, centres de treball o entitats sense ànim de lucre.
  • Algunes entitats, com l’Obrador El Rosal, ven lots gastronòmics per donar a conèixer la seva tasca d’inserció laboral de persones amb discapacitat.

I, com ja és habitual, també podreu trobar entitats que editen postals solidàries per felicitar aquests dies tan especials. Alguns exemples els trobem a: UNICEF, Sonrisas de Bombay i la Fundació ARED per a la reinserció de dones.

Deixa un comentari