25 anys de la Convenció dels Drets dels Infants

El 20 de novembre de l’any 1989, l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar la Convenció dels Drets dels Infants perquè tots els nens i nenes poguessin gaudir en tots els sentits dels drets i les llibertats que els hi corresponen.

A efectes jurídics, aquesta Convenció és la norma internacional més vinculant i important pel que fa als drets civils, polítics, econòmics, socials i culturals que afecten als infants.

25 anys després encara es continua desenvolupant una intensa tasca per garantir el respecte i el compliment d’aquests drets. El Govern de Catalunya, compromès amb la causa, impulsa des de fa temps diverses iniciatives perquè els més petits coneguin els seus drets i aprenguin a defensar-los i gaudir-los.

Coincidint amb aquests 25 anys, s’ha elaborat un document que recull diferents propostes de material didàctic per treballar, desenvolupar i donar a conèixer la Convenció dels Drets dels Infants.

Alguns dels materials que podem trobar-hi, són:

  • Els Drets dels Infants. Guia del Parlament de Catalunya: Quadern d’activitats educatives editat pel Parlament on s’hi inclou el text de la Declaració Universal dels Infants, adoptat per les Nacions Unides l’any 1959.
  • Coneixeu els vostres drets?: “Els drets dels infants a les biblioteques” és una pàgina habilitada al portal infantil Genius de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona (XBM). S’hi poden trobar guies i recursos, així com una selecció de contes per conèixer els drets que està classificada per franges d’edat a qui es recomana.

  • Un món genial: Web de la Generalitat de Catalunya pensada perquè els nens i nenes puguin conèixer les diferents institucions, serveis i elements culturals que hi ha al territori.

Deixa un comentari