“Tu mous fitxa”: Dia Internacional de les Dones

Aquest diumenge es celebra arreu del món el Dia Internacional de les Dones. Emmarcat amb aquesta commemoració enguany es promou la campanya unitària institucional “Tu mous fitxa. Catalunya per l’equitat de gènere”, en la qual participen la Generalitat de Catalunya, les diferents diputacions catalanes, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure la reflexió i la revisió individual de cada persona al voltant del concepte equitat de gènere, tant en l’àmbit professional com personal o familiar. Aquesta presa de consciència ha de permetre “moure fitxa” i promoure una transformació que ens porti a una societat on la igualtat d’oportunitats entre homes i dones sigui una realitat efectiva.

Activitats paral·leles

Al voltant de la celebració del Dia Internacional de les Dones s’han programat diversos actes entres els quals destaquem l’exposició ClanDestines per Destí? Històries del món. Històries amagades. Històries de dones”, organitzada per l’Institut Català de les Dones i el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i que es podrà veure el 8 de març.

Aquesta exposició va acompanyada de sis representacions de teatre íntim que es fan a les diverses sales del museu. Així, durant el recorregut, els visitants descobreixen aquestes actuacions interpretades per la companyia AmagatTeatre que tracten temes com ara la immigració femenina, la medicalització i la fredor del part actual, la sida, l’anonimat de les escriptores al passat i el lesbianisme.

Més informació:

Deixa un comentari