Premis Diversity Advantage Prize

El projecte “Xeix, que fomenta la participació de les persones nouvingudes al barri barceloní de Fort Pienc mitjançant el comerç i l’associacionisme, ha guanyat l’edició d’enguany del premi Diversity Advantage Prize que promou el Consell d’Europa .

Aquests premis distingeixen les iniciatives que promouen la diversitat com a filosofia de governança i gestió, i que representen beneficis competitius per a les entitats i comunitats dels diferents estats membres. Els guardons s’atorguen valorant una sèrie d’imputs com ara la innovació del projecte, l’impacte que té a la societat, la sostenibilitat del projecte i la possibilitat d’aplicar-se en altres espais.

Davant del gran creixement de la comunitat xinesa que s’instal·lava al barri, “Xeix” es va posar en marxa l’any 2012 per integrar-los a la vida associativa del barri. Algunes de les accions que s’han portat a terme són:

  • Programació de cursos de formació i dinamització comercial
  • Classes extraescolars de xinès
  • Introducció d’elements de la cultura xinesa (o pakistanesa- índia) a les activitats programades en equipaments públics
  • Formació per als professionals en immigració, antirumors i trencament d’estereotips

Actualment l’Associació de Comerciants Eix Fort Pienc té 16 socis xinesos i 4 de pakistanesos-indis, el que suposa un 20% del total dels associats. Aquesta xifra és molt positiva i demostra la integració del col·lectiu en el dia a dia del barri.

Una mostra dels bons resultats és que la iniciativa s’ha estès al barri de Sant Antoni, però en aquest cas per incorporar la comunitat índia i pakistanesa.

A la convocatòria dels Diversity Advantage Prize s’hi van presentar un total de 63 projectes, dels quals van quedar finalistes els següents:

  • Ordinary Heroes, Bòsnia i Hercegovina
  • La diversité à l’oeuvre: des Habitants charpentiers d’uneix nouvelle dynamique dans leur quartier, França.
  • NDM -per una major diversitat en els mitjans de comunicació, Alemanya
  • Festival O Bairro io Món, Portugal

Leave a Reply