Conscienciació sobre l’Autisme

Amb el lema central “Evitem la discriminació”, el passat dia 2 d’abril es va commemorar el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme.

L’objectiu d’aquesta diada és sensibilitzar l’opinió pública sobre la necessitat d’ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen autisme i trencar els estereotips vinculats a aquest tipus de trastorn. Aquest any, a més, s’ha denunciat que més del 80% de les persones adultes que el pateixen estan a l’atur.

L’autisme s’emmarca dins del grup de trastorns anomenats TEA (Trastorn de l’Espectre Autista) que també inclou el trastorn del desenvolupament no especificat, el trastorn desintegratiu infantil, el síndrome de Heller, el d’Asperger i el de Rett. La principal característica que tenen en comú és el desenvolupament atípic i la manca d’interacció amb altres persones.

Tal com s’informa al Canal Salut de la Generalitat, no existeixen unes causes determinades que provoquin aquest trastorn i, per això, la detecció es basa en la valoració dels símptomes o senyals d’alarma. En aquest web hi trobareu tota la informació relacionada i un llistat d’entitats que treballen dins d’aquest àmbit.

Una de les iniciatives internacionals amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme ha estat el “Light it up blue” (“Il·lumina’l de blau”) que, per sisè any consecutiu, ha permès veure il·luminats de color blau alguns dels edificis més coneguts d’arreu del món. Aquí us mostrem un exemple proper que segur que reconeixereu:

Una altra activitat destacada és la festa “Connecta’t al blau”, impulsada per l’associació Aprenem per la inclusió de persones amb Autisme. L’acte es farà el proper 12 d’abril a 13 espais de la capital catalana, com ara el Museu Blau o el Zoo.

També, i fins al 24 de maig, es pot veure l’exposició del CaixaFòrum “Jo veig el que tu no veus”, on es mostren peces artístiques de persones que pateixen aquest trastorn.

Deixa un comentari