“Vides diverses”: la vida independent de les persones amb discapacitat física

Un dels aspectes més importants en la vida de les persones amb discapacitat física és poder viure el més independentment possible.

Amb aquest objectiu i per donar a conèixer la situació de les persones en aquesta situació, ECOM -entitat que agrupa associacions de persones amb discapacitat física- ha posat en marxa la campanya “Vida independent, #feselpas”.

Emmarcat en aquesta iniciativa s’ha realitzat el documental “Vides diverses” que mostra la necessitat i la capacitat d’autonomia de les persones amb discapacitat física des de la vessant de la diversitat i des de múltiples mirades. Aquest film defensa el dret que tenen totes les persones a decidir sobre la seva vida i a poder gaudir de les mateixes oportunitats que la resta de gent.

El documental, que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, s’ha produït amb un doble objectiu:

  • Convertir-se en una eina de suport per a les persones amb discapacitat, utilitzant la seva experiència com a persones independents per formar a les que necessiten orientació i assessorament.
  • Ser una eina per a conscienciar al públic i per oferir una mirada diferent de la discapacitat.

La realització ha estat a càrrec de la productora audiovisual New Division i l’associació Càmeres i Acció que han aportat dinàmiques de grup per a la creació conjunta de la conceptualització i el guió.

Tots els dimecres de maig,  als Cinemes Girona de Barcelona

.

Per donar a conèixer el documental, els Cinemes Girona de Barcelona el programen cada dimecres del proper mes de maig:

Cada edició comptarà amb un col·loqui posterior on les persones assistents podran debatre i conèixer experiències de primera mà. La primera projecció, programada pel proper 6 de maig, comptarà amb la presència de l’escriptor Màrius Serra i d’alguns dels protagonistes del film.

Deixa un comentari