Marcar la X solidària a la declaració de renda

Fa unes setmanes ha començat la campanya per fer la declaració de renda per les activitats laborals realitzades l’any 2014.

Un any més, el Departament de Benestar Social i Família i la Taula d’Entitats del Tercer Sector han posat en marxa una campanya per animar a totes les persones contribuents perquè marquin la casella de fins d’interès social a la declaració de renda per donar el 0,7% dels impostos per ajudar a finançar projectes socials per als col·lectius desfavorits.

En els darrers anys la crisi afecta a tothom, però especialment els col·lectius més desafavorits. Les ONG han d’atendre cada cop més persones mitjançant el seus programes socials. I la forma d’ajudar-les en les seves tasques és marcant la casella d’activitats d’interès social. Marcar-la no té cap cost ni implica cap modificació en la quantitat a ingressar o retornar, però sí que té un valor enorme de solidaritat amb els qui més ho necessiten.

La campanya recorda el dret de la ciutadania a decidir sobre la destinació d’una part dels seus impostos i que si la casella es deixa en blanc, l’assignació tributària s’imputa directament als pressupostos generals de l’Estat. Actualment encara hi ha un 32% dels ciutadans i ciutadanes que no marquen la casella.

Imatge de Voluntaris.cat

imatge de Voluntaris.cat

Els objectius principals que aquesta campanya es planteja són:

  • Contribuir a causes justes adreçades als sectors més vulnerables de la població: persones amb discapacitat, gent gran, ciutadans en risc d’exclusió social, infància, etc. L’any passat gairebé 6 milions de persones es van beneficiar dels diners distribuïts amb el 0,7% de l’IRPF.
  • Finançar i ajudar a que les desenvolupin amb èxit els programes socials que estan realitzant actualment moltes entitats. Més del 75% de la recaptació és per a programes socials i la resta es destina a projectes de cooperació internacional i de medi ambient. Els més de 270 milions obtinguts l’any passat van permetre finançar 1.135 programes de 447 entitats socials de tot l’Estat. Catalunya és la comunitat autònoma que més aporta a l’Estat a través de la casella de fins socials.

Coincidint amb aquesta campanya, Càritas també ha presentat la seva iniciativa “A l’hora d’ajudar, multiplica’t per dos” recordant que es poden marcar dues caselles simultànies, la de finalitats socials i la de l’ajuda a l’església, sumant una donació total de l’1,4% de l’IRPF adreçada a finalitats socials.

Deixa un comentari