Viu l’amor lliure de violència

Viu l’amor lliure de violència” és la nova campanya del programa “Estimar no fa mal”, que s’adreça als joves d’entre 10 i 19 anys i té per objectiu combatre la violència masclista.
La iniciativa es desenvolupa des del Departament de Benestar Social i Família (Institut Català de les Dones, Direcció General de Joventut, Secretaria de Família i Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència) i compta amb la col·laboració dels Departament d’Ensenyament, Salut, Interior i Justícia.


<a href="https://dixit.blog.gencat.cat/wp-content/uploads/2016/02/estimar_no_fa_mal_1280x93_1426609525.jpg&quot;
Emmarcat dins de la línia estratègica de “Sensibilització i Prevenció” del Programa d’Intervenció Integral contra la Violència Masclista (PIIVM 2012-2015), el programa té com a finalitat millorar les actuacions preventives per ajudar als joves a tenir clar que hi ha límits que no s’haurien de superar mai.

Una de les novetats d’aquest any és el vídeo musical que ha creat LA BONNE – Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison. Amb el lema #DesactivaElControl, vol ajudar a identificar i superar les situacions de control que es poden crear en les primeres relacions de parella:

<a href="https://dixit.blog.gencat.cat/wp-content/uploads/2016/02/big_5745025811050515_00.jpg&quot;
La sensibilització és bàsica perquè s’estima que hi ha aproximadament un 33% de joves que no veu malament el control dins d’una relació de parella. I una macro-enquesta impulsada pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat evidencia que pràcticament una de cada quatre dones de més de 16 anys ha patit al llarg de la seva vida algun tipus de violència psicològica per part d’una parella o exparella.


A més del vídeo s’han publicat dos manuals pedagògics orientats als professionals que treballen amb aquest col·lectiu:


Deixa un comentari