Eines gratuïtes per treure el màxim de profit a Internet (2a part)

En aquesta segona i darrera part, completem l’entrada de la setmana passada per recomanar-vos un conjunt de 10 tipus de recursos gratuïts que us poden ser molt útils:

1. Estadístiques web i perfils

Hi ha diversos recursos per analitzar pàgines web. La majoria funcionen implementant un codi a la pàgina que captura les dades estadístiques i després les mostra de manera detallada. Un exemple és el servei gratuït de Google, Google Analytics, i un altre és Statcounter, que ofereix dades detallades com motors de cerca, paraules clau o ubicació dels navegants.

Avui en dia també hi ha webs que ens ajuden a mesurar l’impacte, una funcionalitat útil si volem augmentar les visites i ser més reconeguts virtualment.

Una de les eines gratuïtes més completes és Woorank que, entre d’altres, aporta les següents informacions:

– Quines accions podem fer ràpidament per millorar la nostra posició en cercadors. Per exemple, tenir ben identificades les metadades com el títol o la descripció del web.

– Quines són les paraules clau que tenen més força en el nostre domini.

– Si hi ha algun tipus de contingut que pugui dificultar la visualització en altres dispositius (marcs, flash, etc.)

– Si estem ben optimitzats per ser llegits en dispositius mòbils.

– Fins i tot avisen quan caduquen els dominis per tenir present comprar-ne un de nou o per si ens interessa comprar-ne un que està actualment ocupat.

.

2. Presentacions online

Prezi és una eina de presentació que es caracteritza bàsicament per la incorporació constant de zooms i moviments de pantalla. S’utilitza en línia i permet inserir imatges, text, àudio, vídeos i enllaços. Tot i que hi ha versions de pagament, cal tenir en compte que la versió gratuïta és molt completa.

L’eina està pensada per a ser utilitzada de manera intuïtiva i sense tenir uns coneixements previs. Ofereix plantilles que podem modificar al nostre gust segons colors i tipografia i, a més, permet fer presentacions remotes i compartir l’edició amb altres persones. També existeix un apartat de prezis reutilitzables que poden servir com a inspiració i força persones l’utilitzen com a alternativa al Powerpoint.

Una altra eina semblant per fer presentacions és Emaze.

.

3. Emmagatzematge

Hi ha recursos web per emmagatzemar arxius “al núvol” (és a dir, que no depèn localment de cap ordinador). Es tracta de discs durs virtuals on podem penjar documents -arxius en diferents formats com àudio, vídeos o documents de text- i tenir-los accessibles a qualsevol lloc on siguem.

Per exemple: si anem de viatge, és recomanable tenir una còpia escanejada del DNI o passaport guardat de manera virtual.

Els més coneguts són Dropbox, Google Drive i Microsoft OneDrive. La particularitat és que permeten compartir carpetes amb altres persones usuàries.

.

4. Creació de butlletins electrònics

Existeixen eines gratuïtes per a l’elaboració de butlletins electrònics. Aquests butlletins són útils per difondre activitats o continguts vinculats amb la nostra entitat.

Un exemple per a la seva realització és MailChimp, que permet preparar els continguts utilitzant les plantilles i eines que disposa. És gratuït si s’envia a menys de 2.000 subscriptors i té un límit mensual de 12.000 correus al mes.

.

5. Extensions per a navegadors

Finalment, cal tenir en compte que amb petites accions podem millorar notablement l’activitat a Internet. Sabíeu que al vostre navegador web se li poden afegir extensions? Us en proposem algunes per al navegador Chrome, tot i que la majoria es poden trobar per a altres navegadors com Firefox o Opera.

– Full page screen capture: permet fer captures de les pàgines que estem veient, ja sigui l’àrea visible o la pàgina sencera.

– AdBlock Plus: us molesta la publicitat d’Internet? Amb aquesta extensió ja no haureu de veure-la més.

– Google Traductor: tot i que existeix la pàgina oficial, aquesta extensió permet amb un únic clic i de forma ràpida traduir la pàgina que ens interessa llegir.

– Check my links: per comprovar, de forma molt ràpida, quins enllaços d’una web estan trencats.

Deixa un comentari