Premis de Civisme 2015 i XXII Premi Voluntariat

Aquesta entrada del blog volem dedicar-la als Premis de Civisme i el XXII Premi Voluntariat que organitza el Departament de Benestar Social i Família i que es van lliurar la setmana passada.

.

Premis de Civisme 2015

Aquests guardons tenen com a objectiu la promoció del civisme en la societat catalana des de diversos àmbits d’actuació i s’estructuren en tres categories: Premis Serra i Moret per a obres i treballs sobre civisme, Premis Jaume Ciurana per a actuacions cíviques juvenils i Premis als Mitjans de Comunicació per a produccions sobre el civisme.

Els guardonats d’enguany han estat aquests:

Premis Serra i Moret:

En la categoria d’assaig l’obra Justícia ciutadana. Per una justícia catalana, escrit per diversos autors i coordinat per Elisabeth Ferran. L’obra reuneix diferents punts de vista sobre la transformació i la millora de l’administració judicial.

Com a treball pedagògic s’ha premiat 1 minut, un obstacle. Tots som vianants, d’Aïda Roselló. Es tracta d’una campanya de civisme per evitar que els conductors deixin els vehicles als passos de vianants dificultant el pas de les persones amb mobilitat reduïda.

La menció honorífica ha estat per l’obra Lluitem contra la pobresa, de Montserrat Roig.

Premis Jaume Ciurana, a favor de les persones:

El primer guardó ha estat per a la fundació privada Comtal amb el projecte Celebrem la Solidaritat impulsat pels joves voluntaris de l’Escola Solc durant la campanya de Nadal.

El projecte Volintergeneration. Trencant barreres entre generacions i cultures, de l’Associació la Rotllana ha guanyat el segon premi.

Premis als Mitjans de Comunicació:

Com a producció televisiva el programa de TV3 Latituds, Veïns solidaris ha estat distingit per donar visibilitat als qui impulsen solucions a la pobresa, les injustícies, les guerres i la sostenibilitat.

Com a millor producció radiofònica s’ha reconegut a l’emissora Sants3Ràdio. En la modalitat de premsa escrita el guardó ha estat per la revista Estris, de la Fundació Pere Tarrés.

El millor treball per a Internet ha estat el web 365batecs, de l’Obra Social Sant Joan de Déu, que pretén acostar als joves la realitat de les persones més vulnerables.

.

XXII Premi Voluntariat

Aquest guardó consta d’un únic premi de 10.000€ per a un projecte o activitat vinculat a alguna de les línies prioritàries que estableix el Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat.

Aquest any la convocatòria volia destacar especialment els projectes dirigits a la millora de la participació de les persones voluntàries dins de l’entitat. El projecte Em sento bé, em sento com a casa de la Fundació Comtal ha estat el guanyador d’aquesta edició. Aquesta proposta consisteix en la creació d’una intranet amb espais especialment pensats per a la participació dels voluntaris de l’entitat que intervindran en totes les fases del disseny, execució i avaluació del projecte.

La Fundació Comtal és una organització no lucrativa que treballa, des de l’any 1994, perquè els infants, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat, així com les seves famílies, tinguin oportunitats de futur, mantenint un compromís per millorar la qualitat de vida de les persones més desfavorides.

Deixa un comentari