Històries de la Grossa vinculades a discapacitat, infància i gent gran

Els beneficis de la Grossa de Cap d’Any de 2013 i 2014, que van sumar més de 14 milions d’euros, aniran destinats a reforçar programes relacionats amb la discapacitat, la infància i la gent gran. Tres entitats socials han estat escollides per protagonitzar l’anunci de la Grossa d’enguany, per mostrar històries vinculades a aquests àmbits. La Fundació Finestrelles representa les persones amb discapacitat, la Fundació Pere Tarrés la infància i la Residència Sant Hilari Sacalm a la gent gran.

L’anunci s’ha pogut veure en alguns canals de televisió durant el mes de juny i ha servit per mostrar com s’inverteixen els diners del sorteig. En l’àmbit de les persones amb discapacitat aquesta inversió es veurà reflectida incrementant serveis de club social i places de centres ocupacionals. En el de la infància amb programes específics de suport a les famílies i amb beques per a activitats d’estiu i educació en el lleure per a nenes i nens en risc d’exclusió social. I en quant a la gent gran, es reforçarà l’equipament de noves residències.

.

.

Per a les entitats escollides l’anunci representa l’oportunitat de mostrar la importància de la seva feina que ajuda a millorar la vida de les altres persones. Una treballadora de cada una de les entitats és l’encarregada de posar veu a aquesta feina, explicant-ne el dia a dia.

L’acció social que es deriva de la compra d’un bitllet de la Grossa és molt important, tal com es destaca a l’eslògan del premi: “Gràcies a tu: La grossa ens toca a tots”. Poc més de 30 segons serveixen per recollir els tres testimonis a l’anunci, però també hi ha una versió més llarga de cada àmbit d’acció social que podeu veure aquí.

La gravació de l’anunci va representar un dia molt especial per a les entitats que hi participen. Per exemple, a la Fundació Finestrelles el rodatge va tenir lloc a finals de maig durant una jornada matinal en què els nois i noies de Finestrelles van dur a terme les seves activitats habituals tot i la presència excepcional de les càmeres.

Els bitllets de la Grossa de Cap d’Any de 2015 es van començar a distribuir a finals del mes de juny: una tirada de 40 milions d’euros repartits en 80.0000 números (del 00.0000 al 79.999). D’aquesta manera s’ajustarà l’oferta a la demanda i es podrà garantir la venda de tots els números.

Aquests ja es poden adquirir als 2.200 punts de venda habitual de la Loteria de Catalunya i, com sempre, també hi haurà un canal addicional de venda integrat per supermercats, benzineres i establiments d’associacions i fundacions del sector del comerç de Catalunya. Enguany els bitllets estrenen imatge, incorporen la icona de la Grossa i podran ser de color vermell, blau, verd o groc.

One Comment Add yours

  1. EscolaVitae ha dit:

    És un esport molt interessant, i més tenint en compte tot el que implica. Fan falta més iniciatives així a nivell tant nacional com internacional!

Deixa un comentari