#LessHomelessBCN

#LessHomelessBCN és una campanya impulsada per Arrels Fundació i AUssieYouTOO que pretén aconseguir diners per reformar 10 pisos per a persones sense sostre. Aquestes entitats han impulsat la creació d’un conjunt de tipografies, anomenades #Homelessfonts, a partir de la lletra de persones que viuen (o han viscut) al carrer, per posar-les a la venda. Tant empreses com particulars poden comprar-les per així col·laborar en aquest projecte –que té web propi- on la solidaritat i el disseny es donen la mà.

.

Per rehabilitar els 10 pisos es necessiten 22.500 euros. En principi pot semblar una xifra elevada però per aconseguir-los només hi haurien de participar 78 empreses, pagant 290 euros per tipografia, o 1.180 particulars que només n’abonarien 19. La idea és que tant empreses com particulars utilitzin les fonts en el seu àmbit, ja sigui a les xarxes socials, o en el disseny dels seus productes: publicitat, papereria, packaging o webs. Les empreses que ho facin rebran un segell de qualitat que mostrarà el seu compromís social.

.

Les tipografies de Homelessfonts són el resultat d’un interessant procés creatiu. Mitjançant diversos tallers, els participants van realitzar exercicis tipogràfics que van ser digitalitzats posteriorment i convertits en fonts utilitzables gràcies a la col·laboració d’experts en disseny. Aquestes tipografies són úniques perquè tenen una història humana i reflecteixen el caràcter de la persona que hi ha a darrere.

Es diu que no hi ha dos tipus de lletra igual i que la nostra escriptura ens fa únics. Però la gent que viu al carrer i escriu demanant ajuda en papers i cartrons no rep mai cap atenció. Amb aquest projecte és pretén donar la volta a aquesta situació. Allò que els havia servit per demanar al carrer, ara els pot ajudar a sortir-ne. Així ho expliquen al vídeo de promoció de les #homelessfonts. La campanya té recolzament a les xarxes socials i en podeu fer seguiment amb altres etiquetes com #ningudormintalcarrer.

One Comment Add yours

Deixa un comentari