Actes del CEESC el Dia Internacional de l’Educació Social

El dia 2 d’octubre se celebra el Dia Internacional de l’Educació Social i, per tercer any consecutiu, el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) organitza quatre dies d’activitats relacionades. Us resumim les més destacades:

.

Tracte o (mal)tracte en la relació socioeducativa

En aquesta activitat és farà una reflexió autocrítica sobre la violència inconscient i estructural que de vegades projecten els educadors socials vers les persones que utilitzen els seus serveis. Aquesta violència pot augmentar les desigualtats contra les que lluiten els educadors. Les causes poden ser tècniques, és a dir, de coordinació entre els agents referents, o metodològiques, com per exemple l’ús d’un llenguatge molt professional que dificulta la comunicació.

La reflexió serà una discussió grupal que es farà en format “peixera”: els participants (peixos) iniciaran el debat i uns observadors interpel·laran els peixos per donar altres mirades a les reflexions que s’han fet prèviament, amb una intenció constructiva.

.

Celebrem i captem talent

Aquesta jornada donarà a conèixer els alumnes amb millor expedient acadèmic del Grau d’Educació Social del curs 2014/2015 i es presentaran els millors treballs de fi de Grau. D’aquesta manera es facilitarà el contacte entre els agents de la professió i els nous talents de la disciplina que sorgeixen de les universitats catalanes.

.

Introducció a la pedagogia sistèmica i a les constel·lacions familiars

Una càpsula formativa on les persones assistents s’introduiran en la pedagogia sistèmica: una manera d’observar el fet educatiu com l’aprenentatge de la vida des del llegat de les generacions anteriors. I també s’iniciaran en les constel·lacions familiars: una tècnica emprada en la teràpia sistèmica familiar que pretén curar les ferides psicològiques de les famílies, enteses com un sistema en què tots els seus membres hi estan relacionats.

.

Carnaval de Blogs

El Dia Internacional de l’Educació Social també tindrà molta presència a les xarxes socials. El CEESC organitza un Carnaval de Blogs amb el tema “L’educació social a l’esfera pública. El reconeixement social de la professió”. Aquesta iniciativa és una col·lecció d’enllaços a entrades d’altres blogs que estan enfocats a un tema específic. Cada Carnaval te el seu títol, tema, editors, col·laboradors i la audiència específica. Tenen un gran valor per la selecció de bons continguts informatius.

Per a fer-ne més seguiment a les xarxes també podeu estar pendents de les etiquetes: #DiaES15 i #EdusoDay2015.

Deixa un comentari