Nou recurs web sobre salut sexual

on

L’ONG SIDA STUDI acaba d’estrenar un web amb recursos sobre salut sexual especialment adreçat a professionals que treballen amb joves. El portal s’ha creat en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i compta amb el suport de la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família.

La gran quantitat de recursos documentals que ofereix no només serviran als professionals per promoure la salut sexual entre els joves, també se’n podran aprofitar altres col·lectius com ara les famílies, professors, educadors socials, etc. Tota la informació, documentació i recursos que ofereix està tractat en un marc de respecte als drets sexuals i reproductius.

El portal s’estructura en tres grans apartats. El Centre de Documentació i Recursos Pedagògics n’és el primer i ofereix un catàleg general de salut sexual amb gairebé 9.000 registres, un catàleg especialitzat en campanyes i cartells, dossiers temàtics, directori d’enllaços i informació epidemiològica, entre d’altres. Funciona com el cercador d’una biblioteca o centre de documentació i, a més, permet restringir la cerca per recursos digitals (en línia), o recursos pedagògics. En aquest apartat podeu trobar informació tan interessant com el programa didàctic “Parlem-me, no et tallis”: un recurs adreçat a adolescents per abordar, des de l’àmbit educatiu, la prevenció d’embarassos no planificats i les infeccions de transmissió sexual.

El segon apartat és la Zona Pedagògica que recull una selecció de materials educatius adreçats a professionals que vulguin ampliar els seus coneixements sobre salut sexual. Aquests materials són de dos tipus: d’una banda podeu accedir a continguts teòrics i divulgatius que aborden temàtiques específiques relacionades amb la salut sexual, com per exemple una “Guia d’actuació en VIH/sida per a agents de salut”. I de l’altra banda podeu aprofitar diferents recursos pedagògics per a treballar aquests continguts amb diversos col·lectius.

Dinàmiques és el tercer apartat del portal on hi trobareu algunes de les sessions que SIDA STUDI utilitza en les seves accions educatives de promoció de la salut sexual adreçades a joves. Les dinàmiques es distribueixen en quatre dimensions que l’entitat utilitza per promocionar i gaudir d’una sexualitat saludable: la sexualitat, vivència i coneixement del cos, emocions i sentiments, i riscos biològics. Totes aquestes dinàmiques es poden descarregar en format pdf.

SIDA STUDI és l’únic centre de documentació de l’Estat especialitzat en salut sexual i reproductiva i té diversos reconeixements oficials com ara el d’entitat declarada d’Utilitat Pública pel Ministeri de l’Interior el 16 de novembre de 1997. Amb motiu del seu 25è aniversari ja varem dedicar una entrada de blog a l’entitat, amb qui DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials té un conveni de col·laboració.

El nou portal sobre salut sexual complementarà i millorarà les diferents actuacions que ja es duen a terme a SIDA STUDI, com els tallers sobre sexualitat, les informacions en matèria de salut sexual i reproductiva, les activitats de formació per agents comunitaris, el programa salut i escola o els programes comunitaris de desenvolupament integral.

Deixa un comentari