Apropa Cultura

on

Apropa Cultura és un programa que afavoreix l’assistència i participació de persones en risc d’exclusió social a la programació de diferents equipaments culturals de Catalunya. Aquesta iniciativa compta amb el suport del Departament de Benestar Social i Família i el Departament de Cultura. Fins ara hi ha 55 equipaments culturals i festivals que participen a Apropa Cultura,  i que col·laboren amb diferents organitzacions, centres i entitats per acostar la cultura a les persones en situació de discriminació.

El projecte treballa sobre 4 eixos principals:

– Assistència a espectacles de música, teatre, dansa i circ: Els teatres, auditoris i festivals adherits al programa ofereixen localitats a preus molt reduïts. També faciliten la tasca dels educadors/es socials per triar i reservar l’espectacle i per preparar la sortida.

– Visita a museus i centres culturals que ofereixen visites guiades, visites lliures i tallers a les entitats adherides a preus molt assequibles.

– Activitats participatives coordinades per Apropa Cultura i específicament dissenyades per a col·lectius en risc d’exclusió social.

– Formació en arts escèniques i música per a educadors socials. El programa Educa amb l’art està adreçat a educadors socials, terapeutes, integradors, coordinadors, tècnics, monitors i cuidadors sense coneixements específics en arts escèniques i música.

Imatge: Web d’Apropa Cultura

.

Primera Setmana Apropa Cultura

Del 26 d’octubre a l’1 de novembre, i sota el nom de “Primera Setmana Apropa Cultura”, van tenir lloc nombroses activitats culturals per sensibilitzar la societat sobre la importància de l’accés a la cultura de les persones que més ho necessiten. Els diferents equipament culturals que participen en el projecte van organitzar activitats diverses com: tallers, visites guiades, formacions i activitats participatives. Es van realitzar més de 200 sortides culturals per tot Catalunya amb propostes de teatre, dansa, circ, música i arts visuals. D’aquesta manera es va donar visibilitat a la tasca d’inclusió que, tant equipaments culturals com entitats, realitzen durant tot l’any.

Actualment hi ha 1.438 centres, entitats i organitzacions que treballen amb persones en risc d’exclusió social registrades a Apropa Cultura. El programa ja porta vuit temporades funcionant en les que ha apropat la cultura a gairebé 76.000 persones de diferents col·lectius.

La temporada passada més de 19.000 persones van poder gaudir d’espectacles culturals i gairebé 3.500 van visitar els museus de la xarxa.


One Comment Add yours

Deixa un comentari