Premi “Biblioteca Pública i Compromís Social 2015”

La Fundació Biblioteca Social convoca la segona edició del Premi Biblioteca Pública i Compromís Social. El guardó vol reconèixer i donar suport a aquells projectes que, des de les biblioteques públiques, s’adrecen a les persones i col·lectius que viuen en situacions de vulnerabilitat i conflictivitat social al seu entorn i que, al mateix temps, contribueixen a pal·liar aquests desequilibris socials.

Les iniciatives aspirants han de compartir el mateixos objectius i valors de la fundació. És a dir, han de contribuir a reforçar els col·lectius més vulnerables de la societat: infants i joves de famílies amb dificultats, persones en atur, immigrants, persones grans, etc.

El premi és d’àmbit estatal i s’hi pot presentar qualsevol biblioteca pública que estigui portant a terme un projecte amb una antiguitat mínima d’un any. El termini de presentació és fins el dia 10 de desembre i podeu consultar les bases en aquest enllaç.

Imatge: web de la Fundació Biblioteca Social

Mapa de projectes

Al web de la fundació podeu consultar el Mapa de Coneixement de Projectes de Biblioteques en l’Àmbit Social, que mostra les iniciatives rebudes en la primera edició, de la qual ja us en varem parlar el mes de març al nostre blog. La intenció és anar ampliant la xarxa any rere any amb l’objectiu de donar visibilitat a tots els projectes acceptats a concurs i també mostrar al tercer sector les possibilitats d’actuacions conjuntes en el territori, seguir demanant inversió en les biblioteques públiques i potenciar l’intercanvi de coneixement i aprendre de projectes d’altres territoris..

Guanyador de la primera edició

Teixint una xarxa d´oportunitats de la Biblioteca pública Bon Pastor de Barcelona va ser el guardonat de l’any passat. Es tracta d’un projecte socioeducatiu centrat en els infants i joves en risc d’exclusió social i exclusió digital del barri.

En aquest projecte, a més dels bibliotecaris i una educadora social, també hi col·laboren els serveis socials, centres educatius i associacions del barri. Virginia Cierco, directora de la biblioteca, destaca la importància d’aquest treball en xarxa per integrar els joves en el teixit associatiu del barri. També creu que la biblioteca s’ha d’adaptar a les necessitats del barri i, per això, es treballen tallers per parlar de la violència, ”microviolència” o qüestions de gènere.

Si voleu més informació sobre aquest projecte, podeu mirar el vídeo que la Fundació Biblioteca Social els va produir com a guanyadors de l’any passat.

Deixa un comentari