L’Oceans of Hope és un vaixell de vela que ha donat la volta al món i que ha comptat amb una tripulació integrada per persones amb esclerosi múltiple (EM), amb diferents graus de discapacitat i mariners professionals, un d’ells metge. Junts han treballat com a equip per tal de recórrer els 61.000 quilòmetres (33.000 milles nàutiques) que comprenia l’itinerari amb parada a més de 25 ports de tot el món.
L’objectiu d’aquest projecte iniciat al juny de 2014, i finalitzat aquest passat novembre de 2015, era canviar la percepció de les persones que pateixen EM i demostrar que les persones amb una malaltia crònica poden vèncer els seus reptes individuals. I d’altra banda, demostrar que la discapacitat no és una limitació i, que amb responsabilitat i compromís, es pot donar qualitat i valor a la vida a les persones que pateixen aquesta malaltia que avui dia es considerada incapacitant.
Per a cada integrant amb EM endinsar-se en aquesta aventura ha estat tot un repte donada la seva malaltia d’afectació al sistema nerviós. Cada membre de la tripulació ha tingut un paper actiu en el viatge i s’han portat a terme una sèrie de tasques d’acord a la seva capacitat (canvis de vela, maniobres, cuina, neteja a bord, etc.) havent de lluitar contra les inclemències i els capricis del temps i el mar per tal d’aconseguir l’èxit del viatge.
Aquesta iniciativa, va ser fruit del doctor Mikkel Anthonisen, metge especialista en psicoteràpia de l’Hospital Universitari de Copenhaguen i, a més, mariner experimentat. Arrel d’una conversa amb un pacient ferrer malalt d’EM progressiu, molt enfonsat i debilitat per la malaltia, Mikkel es va adonar que l’home havia hagut de deixar de banda la professió i el seu gran somni, recórrer el món a vaixell per conviure amb l’EM. Va ser en aquell moment, que el doctor va començar a adonar-se que havia de crear una identitat i un símbol per tal de demostrar a la societat i als malalts d’EM que aquesta malaltia no havia de suposar una limitació per viure-hi.
Barrejant aquesta idea amb les seves habilitats com a metge, psicoterapeuta i mariner, va ser quan va fundar la Sailing Sclerosis Foundation al 2013. I fruit d’aquesta, va néixer el projecte de l’Oceans of Hope.