DINCAT: Treballant amb la discapacitat intel·lectual

on

DINCAT (Discapacitat Intel·lectual Catalunya) és una federació que vetlla per la defensa i l’exercici ple dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i de les seves famílies en l’àmbit territorial de Catalunya. Agrupa a prop de 300 entitats i Centres Especials de Treball (CET) sense ànim de lucre que treballen en l’àmbit de la discapacitat intel·lectual, amb una triple perspectiva de servei:

  • A les pròpies persones amb discapacitat intel·lectual, les seves famílies i la seva vida en la comunitat.
  • A l’activitat social i associativa de les entitats que donen suport a les persones amb discapacitat intel·lectual, a  més de prestar-los serveis en diferents àmbits.
  • A l’activitat econòmica de les entitats sòcies i a l’impuls de l’economia social.

Entre les diferents activitats que du a terme aquesta federació, us volem destacar la creació de l’Aparador DINCAT, un portal web que aglutina productes i serveis que ofereixen els més de 100 CET i entitats d’arreu de Catalunya que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual. Aquests productes i serveis van des de l’artesania, la impressió, la confecció o els regals d’empresa fins a serveis de bugaderia, jardineria, neteges o càtering, entre d’altres.

Els CET, que són espais de treball sense ànim de lucre dins d’associacions, fundacions o cooperatives, permeten accedir al mercat de treball a persones que, altrament, tindrien molt difícil tenir una feina a l’empresa normalitzada.

Els CET de DINCAT donen feina a més de 6.000 persones amb discapacitat intel·lectual. La compra o contractació als CET es considera una mesura alternativa per al compliment de la LISMI (Llei d’Integració Social dels Minusvàlids 13/1982, de 7 d’abril).

Des d’aquesta xarxa es poden consultar les dades de contacte i informació diversa com, per exemple, a què es dediquen, què ofereixen o quins són els seus productes.

Per consultar els recursos, el portal ofereix quatre possibilitats de cerca:

  • Anar al propi cercador que apareix en el menú de navegació i cercar pel nom de l’entitat.
  • En cas que es desconegui el nom, hi ha un directori organitzat per productes i serveis on hi ha totes les CET agrupades per activitat.
  • A la mateixa pàgina del cercador, també ja apareixen llistades i paginades totes les entitats.
  • Mitjançant l’opció “CET” del menú es pot fer una cerca més avançada i acurada, on es permet limitar la cerca pel nom comercial, el codi postal de l’entitat, comarca, etc.

També des de l’Aparador, es dóna la possibilitat que les persones usuàries puguin ajudar a fer d’aquesta una millor eina de comunicació i compra, facilitant una bústia de correu electrònic on poder fer aportacions i suggeriments.

Deixa un comentari