Hotel Invisible. L’hotel on ningú hauria de dormir

Hotel Invisible és el nom d’una campanya promoguda per la Fundació IReS amb el suport del Gremi d’Hotels de Barcelona per lluitar contra l’exclusió social a la capital catalana. La iniciativa vol sensibilitzar i recaptar fons per ajudar a les persones que viuen situacions de pobresa, violència, manca d’oportunitats o desemparament. En aquest hotel virtual cada habitació és un reflex de la part més invisible de l’exclusió social.

La campanya té un funcionament senzill però molt interactiu. Des del lloc web és convida a les persones usuàries a reservar una habitació (de manera simbòlica) a l’hotel. Aquest és ple d’habitacions on es viuen situacions que, en molts casos, porten a qui les pateixen a l’exclusió social. Així, podem trobar l’habitació al ras, contra la pobresa; l’habitació dels cops, contra la violència; o l’habitació sense futur, per als joves sense oportunitats ni esperança.

La idea és aconseguir reservar totes aquestes habitacions per poder acabar amb aquest tipus de situacions. Amb cada nit de reserva l’usuari aporta 3€ a quatre projectes que la Fundació Ires té en marxa per ajudar a les persones en risc d’exclusió social:

– Aferra’t: Es tracta d’una iniciativa adreçada a la millora de les condicions de vida i d’ocupabilitat de persones que es troben en situació de pobresa.

– Casals en Família: La finalitat d’aquest projecte és que les mares i els pares donin una atenció educativa i afectiva adequada als seus fills i filles. Està adreçat a famílies en situació de risc social.

– Fils: L’objectiu és empoderar les persones que viuen o han viscut una situació de violència per tal que adoptin un paper actiu en la millora del seu benestar.

– Click: És un projecte per a joves en risc d’exclusió on es fomenten les pròpies potencialitats i l’autonomia per tal de desenvolupar de forma integral el seu recorregut formatiu, laboral i personal i dissenyar-se un camí vital.

Des de la posada en marxa, ara fa dos mesos, l’Hotel Invisible ha rebut el suport de més de 100 participants: empreses, hotels i particulars. L’hotel seguirà obert durant tot el 2016 amb l’objectiu de reservar totes les habitacions per poder acabar amb l’exclusió social a Barcelona. La iniciativa seguirà tenint el suport d’empreses i entitats del sector hoteler que, d’aquesta manera, tenen l’oportunitat de revertir l’activitat del turisme a la ciutat donant el seu suport a persones que pateixen aquestes situacions.

Deixa un comentari