Joves i Conducció

Els accidents de trànsit són la primera causa de mort entre els joves de l’estat espanyol. La franja d’edat amb més mortalitat per accident és la compresa entre els 15 i 34 anys. Les campanyes per prevenir accidents, malauradament, segueixen tenint molta rellevància.

Enguany el Servei Català de Trànsit, el Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) i el departament d’Interior –amb la col·laboració del d’Ensenyament- organitzen la 9ª edició del Concurs Joves i Conducció amb l’objectiu de fomentar la responsabilitat i el civisme a l’hora de conduir. Al concurs s’hi pot participar de forma individual o en grups de tres, en les modalitats de relat, vídeo o fotografia. Els temes a tractar de l’edició d’aquest any són: valors i conducció, distraccions i noves tecnologies, i gènere i conducció. Si voleu participar teniu fins el 29 d’abril per presentar les vostres propostes.

8.joves_i_conduccio

Imatge: web del concurs Joves i Conducció

El concurs, adreçat a joves d’entre 14 i 18 anys que siguin alumnes de secundària, batxillerat, cicles formatius de centres escolars o membres de casals de joves o centres de lleure de Catalunya, s’emmarca en el projecte educatiu “Joves i conducció, un dret i una responsabilitat”, amb el qual el RACC pretén generar un canvi cultural per prevenir els accidents i fomentar entre els joves una conducció responsable, a través de propostes i recursos que es poden treballar als centres escolars.

8.joves_i_conduccio2

Imatge guanyadora del concurs Joves i Conducció 2015

Càmeres Go Pro i reproductors IPod són els premis que obtindran els guanyadors i una estada de 2 dies a Port Aventura per a la classe amb més i millor participació. El professorat també tindrà recompensa per fomentar la participació i la motivació del seu alumnat amb un pack “escapada relax” per a dues persones.

Si voleu més informació sobre conducció segura i responsable entre el col·lectiu de joves o sobre altres campanyes del Servei Català de Trànsit, podeu consultar l’apartat Conducció Segura del web Jove.cat.

Deixa un comentari