Activitats per fomentar l’envelliment actiu a FiraGran 2016

Les persones grans reivindiquen cada vegada amb més força el seu espai i la seva aportació a la societat, fent que l’oferta de serveis, productes i activitats destinats a la gent gran cada cop sigui més amplia. I la 18ena edició de FiraGran, el Saló de la Gent Gran de Catalunya, n’és una bona mostra.

La fira es podrà visitar, entre el 27 i el 30 d’abril, a les Drassanes de Barcelona. Aquesta edició preveu superar els 40.000 visitants, que podran gaudir de les 450 activitats gratuïtes per promoure l’envelliment actiu i aprofitar els productes, programes i iniciatives que més de 100 entitats, empreses i institucions els mostraran per millorar el benestar i la qualitat de vida.

17.firagran_logo

Les activitats s’organitzaran en diversos àmbits com salut, cultura, esport o consum i seguretat. Una gran caminada, una màster class de música i moviment, el tradicional concurs de pintura ràpida, tallers de mandales, de contes, de manualitats i de tai-txi taoista o sessions de Bollywood seran algunes de les 450 propostes repartides en els diferents espais de la fira. I no faltarà el festival de corals, que en aquesta edició en reunirà 36 de tot Catalunya. Entre les novetats d’enguany destaca un concurs de sardanes, l’organització d’un flashmob, un espai amb aparells sensorials i un parc, situat a l’exterior del recinte, amb un circuit per a fer exercici físic.

A l’espai dels expositors, les persones grans que s’hi apropin podran participar de tallers i xerrades per mantenir la salut, millorar l’accessibilitat de la llar, realitzar activitats per millorar el benestar o fer-se proves gratuïtes de tensió, d’oïda i d’estudi de la columna. També podran fer un tast de productes cosmètics i comprovar el resultat de teràpies assistides amb gossos i diversos aparells sensorials.

FiraGran 2016 acabarà amb una festa de cloenda que inclourà ball, música, berenar i un circuit saludable.

17.firagran

 

Jornades per a professionals

En el marc de FiraGran 2016 també se celebraran dues jornades professionals. La primera serà el 28 d’abril i portarà per títol “La promoció de la salut mental en el procés de l’envelliment”, i estarà organitzada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, i el Grup Mémora, patrocinador de la fira. S’hi organitzaran diverses xerrades i conferències com “Els reptes de la salut mental a l’envellir” o “La importància de les relacions socials en el benestar psicològic de la gent gran” i es clourà amb una taula d’experiències.

El 29 d’abril, tindrà lloc una jornada dirigida al sector de les residències geriàtriques sota el títol “L’atenció a la gent gran a Catalunya, afrontant un futur incert”, organitzada per Inforesidencias.com, on es debatran iniciatives com el cohousing o el lloguer d’habitacions a persones grans en el marc dels nous models d’atenció a les persones grans.

Per a més informació i inscripció sobre les jornades cliqueu aquest enllaç.

Premis FiraGran

En el marc de la fira també tindrà lloc l’entrega dels Premis FiraGran, uns guardons anuals que reconeixen la trajectòria de personalitats i entitats que han ajudat a fer visible l’aportació de les persones grans a la societat o que han impulsat mesures per promoure l’envelliment saludable.

Les sis modalitats de premis que és lliuraran són:

–  Premi FiraGran en l’àmbit cultural

–  Premi FiraGran en l’àmbit esportiu

–  Premi FiraGran en l’àmbit Professional

–  Premi FiraGran en l’àmbit cívic i social (per a persones)

–  Premi FiraGran en l’àmbit cívic i social (per a entitats)

–  Premi Especial de l’Organització

Deixa un comentari