Les violències en l’actualitat seran les protagonistes del II Congrés de Serveis Socials

La segona edició del Congrés de Serveis Socials se celebrarà el 9 i 10 de novembre a les Cotxeres de Sants de Barcelona i tindrà com a temàtica les violències en els escenaris actuals: en les famílies, entre els joves, a l’escola, institucional, en la parella, en processos migratoris, vers els professionals o a les xarxes socials.

22.cartell_ii_congres_serveis_socials

Segons Carolina Pastor, comissionada del II Congrés de Serveis Socials, el principal objectiu de la trobada és obrir un debat i compartir experiències al voltant de les violències que els professionals de l’àmbit d’afers socials es troben en el desenvolupament de les seves tasques. Es tractarà d’abordar i comprendre en profunditat el fenomen de la violència, així com treballar sobre les línies d’intervenció més actuals i les possibles respostes i solucions a aquestes problemàtiques.

Pastor afirma que aquests professionals necessiten reflexionar, investigar i dotar-se de nous models explicatius i eines d’intervenció per donar resposta a les dificultats dels individus i col·lectius que pateixen els nous escenaris de violència. Per tant, el congrés serà el marc on intercanviar propostes i experiències per a poder millorar les seves actuacions davant de situacions complicades derivades d’accions de violència.

El congrés estarà organitzat en quatre comitès formats per membres dels quatre col·legis professionals que hi participen: Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, Col·legi d’Educadores i Educadors  Socials de CatalunyaCol·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i Col·legi de Pedagogs de Catalunya.

Presentació de propostes

Durant el II Congrés de Serveis Socials es presentaran projectes, recerques i/o experiències relacionades amb el tema principal de la trobada professional. En aquest enllaç trobareu informació sobre la normativa per presentar les propostes fins l’1 de juliol, que és quan tanca el termini. El Comitè Científic del congrés farà la selecció de les propostes presentades a partir d’aquesta data i comunicarà per escrit la seva acceptació en el termini màxim d’un mes.

En el cas de les propostes sobre violència de gènere, es prioritzaran els treballs que aportin actualitzacions en la matèria o bé innovacions en la intervenció en aquest àmbit. També tindran prioritat aquells treballs, sobre qualsevol tipus de violència, que ja hagin estat avaluats i disposin de dades de resultats.

22.violencia

 

Blog del congrés

El blog del congrés suposa un bon recurs i una font d’informació interessant per a tractar les violències perquè, a més de totes les novetats de la trobada, s’hi van publicant entrades d’opinió sobre els diferents tipus de violència amb els que han de treballar els professionals.

El blog disposa de set seccions, una per a cada tipus de violència (intrafamiliar, entre iguals, institucional, d’estat, a les xarxes i de gènere) i una d’actualitat. Les entrades estan escrites per experts i professionals del sector. Sovint es tracta d’articles publicats en premsa, com el que recentment ha compartit el psicòleg clínic i psicoanalista Enric Berenguer sobre la violència de gènere. Moltes de les entrades incorporen un enllaç al blog personal de l’autor.

Conferències sobre violència a DIXIT TV

No volem desaprofitar l’ocasió per compartir amb vosaltres un seguit de vídeos de conferències que es van realitzar als centres DIXIT amb el tema de les violències com a eix vertebrador:

I, finalment, us recomanem els dossiers temàtics que vam elaborar sobre: violència juvenil i violència filioparental que referencien diferents materials i recursos documentals per a aprofundir en el tema.

Deixa un comentari