El lleure a l’estiu: treballar, formar-se i viatjar

Si teniu més de 18 anys i encara no sabeu què fer durant aquestes vacances, des del blog de DIXIT us proposem la possibilitat de treballar i/o formar-vos en el món del lleure. A més d’ampliar el vostre ventall d’opcions professionals tindreu l’oportunitat de viatjar, gaudir i compartir experiències en casals d’estiu, colònies, campaments, activitats extraescolars o establiments turístics. Tant si ja teniu el títol de monitor o director i voleu ampliar la vostra formació i experiència, com si us apropeu de nou al sector, l’estiu és el moment ideal per fer-ho.

Formació

Els cursos intensius que ofereixen escoles i entitats durant l’estiu són nombrosos. Estan regulats per la Direcció General de Joventut, que ha publicat un cercador de cursos al seu web que és molt útil, tant si teniu clar el que esteu cercant com si voleu fer una ullada per aclarir dubtes i acabar de prendre una decisió.

Els cursos per a obtenir el títol de monitor o director de lleure tenen una part teòrica i una part pràctica. El de monitor té una durada mínima de 310 hores (150 teòriques i 160 de pràctiques), i el de director una durada mínima de 410 hores (290 teòriques i 120 pràctiques). També teniu l’opció de convalidar part dels mòduls dels cursos amb estudis universitaris i dos anys d’experiència en el món del lleure (700 hores com a mínim). Podeu consultar les convalidacions a les escoles del lleure que hi ha a Catalunya.

28.lleure_estiu

Treball

Durant els mesos d’estiu l’activitat en el sector del lleure augmenta considerablement i els gairebé tres mesos de vacances escolars representen un increment de la demanda en el sector. Casals, colònies, campaments, rutes, camps de treball, ludoteques o establiments amb animació turística són els llocs on podreu trobar feina si teniu la titulació adequada.

Actualment hi ha molta demanda d’aquest tipus d’ofertes en estades internacionals per a que els infants i joves aprenguin idiomes. Si teniu un bon nivell d’anglès, francès o alemany, aquesta pot ser una bona oportunitat professional per gaudir de l’estiu viatjant i treballant.

La Direcció General de Joventut posa a la vostra disposició un lloc web on trobareu els requisits i condicions laborals de l’àmbit del lleure educatiu i sociocultural, una borsa de treball d’activitats de lleure infantil i juvenil, i una llista d’entitats, escoles i associacions del sector del lleure d’arreu de Catalunya on es pot demanar feina.

Una altra opció és treballar com a voluntari en projectes socials relacionats amb el lleure educatiu, que també n’hi ha molts durant l’estiu. A pàgines com hacesfalta.org, ONGVoluntariat o AIPC-Pandora, hi ha aquestes iniciatives que es desenvolupen tant a territori nacional com internacional.

 

Leave a Reply