El catàleg DIXIT s’integra al CCUC

DIXIT ha integrat recentment el seu fons bibliogràfic al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC). DIXIT compta amb un fons de 18.000 volums repartits en tres centres especialitzats en l’àmbit d’afers socials i drets de ciutadania ubicats a Barcelona, Girona i Vic. El Centre de Documentació Juvenil, especialitzat en polítiques de joventut, també ha integrat el seu fons (14.000 volums) al CCUC.

34.biblioteca_dixit

Amb aquestes incorporacions, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha aportat al CCUC un total de 25.903 registres bibliogràfics, dels quals 13.654 han resultat registres nous i 12.249 han estat duplicats amb registres ja existents. Aquesta integració permetrà el posicionament estratègic del coneixement especialitzat en afers socials del Departament. També millorarà la informació bibliogràfica oferta a la comunitat universitària i investigadora d’aquest àmbit d’intervenció, permetrà l’accés de les persones usuàries dels centres de documentació del Departament al fons del CCUC i al préstec interbibliotecari amb la resta d’institucions participants del CCUC.

Enguany s’han integrat també al CCUC els fons bibliogràfics de la Direcció General de Política Lingüística, l’Arxiu Nacional de Catalunya, l’Institut Català Internacional per la Pau i la Escuela Superior de Diseño y Moda.

A nivell tècnic, la integració al CCUC també obre la possibilitat de participar en projectes i repositoris col·laboratius del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC).

34.llibres2

El CCUC és un catàleg amb més de 5 milions de títols que dóna accés a més de 10 milions de documents físics. Aquest impressionant catàleg incorpora els fons bibliogràfics de les biblioteques membres del CSUC (totes les universitats de Catalunya), de les biblioteques associades, com la Biblioteca de Catalunya, i de biblioteques col·laboradores de procedència ben diversa. En aquest enllaç podeu consultar el número d’institucions i entitats que conformen el CCUC.

Pels bibliotecaris/es, el CCUC és una eina de catalogació cooperativa que ha permès la unificació de pautes i normatives, la catalogació per còpia i la major visibilitat dels seus fons. I per les persones usuàries de les totes biblioteques que l’integren, és l’oportunitat d’accedir a un fons ric i variat, de demanar llibres en préstec i còpies d’articles i altres documents de tot el seu fons bibliogràfic.

 

Deixa un comentari