7a Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya

Entre el 19 i el 22 d’octubre se celebra la 7a Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya (RSC) amb l’objectiu de sumar cada cop més empreses, entitats i organitzacions en la pràctica de la responsabilitat social. Però què és exactament aquest concepte? El portal temàtic rscat.gencat.cat (Responsabilitat Social a Catalunya) el defineix com un model de gestió de les empreses i organitzacions basat en criteris responsables en els àmbits econòmic, social i ambiental, que s’orienta a incrementar la competitivitat i fomentar el desenvolupament sostenible, alhora que contribueix a construir una societat millor.

Més de 40 empreses i organitzacions participen a la 7a edició i podeu saber a què es dedica cadascuna en aquesta fira online. La trobada també proposa diferents recursos per a empreses i entitats que volen iniciar o millorar el camí cap a la RS. Al web de la setmana de la RSC podeu consultar el programa d’activitats, d’entre les que destaquen:

Conferències sobre bones pràctiques en l’àmbit social, econòmic i mediambiental que tindran lloc el dia 20 d’octubre. Destaquem la xerrada “Igualtat i Conciliació”, on diferents entitats exposaran casos inspiradors en l’adopció de mesures d’igualtat i conciliació, la implementació de sistemes de gestió del temps i marc d’aplicació de la llei d’igualtat.

– Una jornada dedicada a la promoció del voluntariat entre les persones treballadores per a participar en activitats proposades per entitats d’acció social i medi ambiental.

– El 21 d’octubre, empreses i entitats que participen en la 7a setmana de la Responsabilitat Social han organitzat diferents activitats i jornades de portes obertes per donar a conèixer les seves activitats en l’àmbit de la RS i fomentar la transparència amb els seus grups d’interès. Aquest dia també tindrà lloc la projecció del documental “Demain”, de Cyril Dion i Mélanie Laurent, que explica com podria ser possible un món millor per al futur a partir d’experiències i iniciatives d’èxit que ja s’estan duent a terme a diferents països en els camps de l’agricultura, l’energia, l’economia, la democràcia i l’educació.

– La setmana de la RS acabarà el 22 d’octubre amb tallers per a totes les edats per fomentar la Responsabilitat Social, com el que proposa l’entitat Àmbit Energètic: aprendre a construir un hort urbà educatiu i saber com mantenir-lo. O el tast de parelles lingüístiques que organitza el Consorci per la Normalització Lingüística del Departament de Cultura.

42-setmana_rsc

Durant tota la setmana les empreses podran sol·licitar el distintiu Etiqueta Responsable que demostra la gestió responsable en els àmbits social, econòmic i ecològic. Es tracta d’un distintiu gratuït per a les empreses i organitzacions sòcies de l’Associació +Responsables, ja que el procés d’informació de compromisos i verificació es realitza en el marc de la Setmana de la RSC. Per a obtenir-lo s’han de complir uns requisits.

La 7a Setmana de la Responsabilitat Corporativa és una iniciativa d’Ingeniería Social, una empresa d’economia social que ajuda a altres empreses i organitzacions a en la gestió de la RS, i de l’Associació +Responsables, que difon i sensibilitza sobre la RS a empreses, entitats i organitzacions. Aquest esdeveniment ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i l’Obra Social “la Caixa”.

 

Deixa un comentari