El Gran Recapte necessita la teva màgia

Un any més arriba el Gran Recapte als supermercats catalans. Aquesta serà la vuitena edició i l’organització necessitarà unes 27.500 persones voluntàries per cobrir més 2.500 punts de recollida els dies 25 i 26 de novembre. Els objectius principals de la campanya tornaran a ser recollir aliments nutritius de llarga durada (com llet, oli o conserves), a més de sensibilitzar i mobilitzar la població de Catalunya per ajudar a pal·liar la pobresa i precarietat al nostre país. També es busca afavorir una col·laboració continuada amb els bancs dels aliments durant tot l’any.

La crida de voluntaris va començar oficialment el passat 6 d’octubre amb la presentació de la campanya “Necessitem la teva màgia”, on es pot veure Antonio Díaz, més conegut com a Mago Pop, animant a la gent a contribuir en aquesta iniciativa:

La massiva participació ciutadana a la campanya, el volum d’aliments recaptats i la implicació d’empreses i organitzacions fan possible, any rere any, omplir els magatzems dels bancs dels aliments que treballen a Catalunya com per art de màgia. Però la realitat és que no hi ha cap truc i que, gràcies a la dedicació i col·laboració desinteressada de tots aquests agents, es materialitza el Gran Recapte.

L’any passat es van aconseguir 4.642 tones d’aliments bàsics recaptats en els 2.500 punts repartits en 370 municipis d’arreu de Catalunya. Més de 25.000 voluntaris van participar donant suport, coordinant i atenent en els punts de recollida i centres de distribució.

Com cada any, la funció de les persones voluntàries serà imprescindible per al desenvolupament de la iniciativa. Si esteu interessats, us podeu inscriure a través del web com a voluntaris o com a coordinadors. També podeu cercar el punt de recollida més proper. I si voleu col·laborar però no teniu la possibilitat de desplaçar-vos a cap punt de recollida, podeu contribuir mitjançant donacions en línia en aquest apartat.

45-banner_gran_recapte

El Gran Recapte és una iniciativa dels diferents bancs dels aliments que hi ha a Catalunya. Es tracta d’entitats benèfiques sense ànim de lucre, independents de tota ideologia econòmica, política o religiosa i basats en el voluntariat. Tenen l’objectiu de recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades del nostre entorn, evitant qualsevol malbaratament o mal ús dels aliments.

 

Deixa un comentari