Rutes teatralitzades inclusives als parcs naturals de Catalunya

Amb l’arribada de la primavera i el bon temps els parcs naturals de Catalunya augmenten considerablement el número de visitants. Però gaudir del medi natural no sempre és a l’abast de tothom i les persones amb discapacitat física necessiten disposar de diferents recursos per tenir-hi accés. La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona ha posat en marxa una iniciativa per promoure l’accés i la participació de les persones amb discapacitat als parcs naturals de la província de Barcelona. Es tracta de diferents rutes teatralitzades on els participants, a través de l’expressió artística de personatges singulars i el llenguatge simbòlic del teatre, fan un viatge a través dels sentits, les sensacions i les emocions per gaudir plenament dels espais naturals.

Les rutes són gratuïtes i obertes a tothom, però es prioritza l’accés i la participació de persones amb discapacitat. També es pot demanar un intèrpret de llenguatge de signes i el préstec de materials adaptats per a la millora de la mobilitat durant l’itinerari. Les visites es programen en dates puntuals amb una periodicitat mensual entre els mesos d’abril i octubre de 2017, excepte a l’agost. Podeu gaudir de la natura d’una manera diferent amb aquestes rutes a tres parcs naturals que són tres viatges diferents pels 5 sentits:

Natura

El Parc Sant Llorenç-Obac és l’escenari d’aquest itinerari inclusiu i adaptat on dos actors i un educador ambiental interpreten i guien als participants a través d’una passejada de 800 metres en una hora i mitja de temps. Durant el recorregut, que va de la Casa Nova de l’Obac fins l’Obac vell, els assistents podran gaudir de l’espectacle de la natura amb els cinc sentits. Aquesta va ser la primera ruta dins del programa d’activitats dels equipaments de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. El primer recorregut va tenir lloc el juny de 2011 amb motiu del Dia Internacional dels Parcs (24 de maig). Per a més informació i inscripcions podeu consultar el díptic de la xarxa de parcs.

Aigua

El centre d’Informació Can Casades, al Parc Natural del Montseny, és el punt de partida de la segona ruta teatralitzada i inclusiva, materialitzada per primer cop l’any 2013. La passejada segueix l’itinerari adaptat de la font del Frare que, amb una extensió de poc més d’un quilòmetre, voreja la riera de Santa Fe. En aquest cas també hi ha personatges singulars que acompanyen els participants per descobrir i percebre la natura amb els cinc sentits. Per a consultar les dates de realització i tenir més informació podeu consultar aquest díptic.

Camins

El Parc del Montnegre i el Corredor és el marc de la tercera ruta que recorre els voltants del Santuari del Corredor. Aquest itinerari té una extensió de poc menys d’un quilòmetre i mig i transita per part del camí de “La plana del Corredor”. En principi es tracta d’un recorregut no adaptat, però per la configuració del terreny és fàcilment transitable. Aquí també tindreu la companyia de diferents personatges que us ajudaran a descobrir l’entorn natural del parc. Trobareu tota la informació en aquest díptic.

Podeu consultar més rutes i activitats accessibles per a persones amb discapacitat a l’apartat d’accessibilitat del web de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. També us recordem una entrada anterior del blog on explicàvem diferents itineraris accessibles en diversos indrets de muntanya del territori català.

 

 

 

Deixa un comentari