Guia bàsica d’informació i recursos documentals sobre l’educació social a Catalunya

En l’era digital actual, on la informació és tan abundant i fàcilment accessible, la recerca i anàlisi per part d’estudiants i professionals pot representar una tasca difícil a causa de la saturació de fonts, dades i recursos tant físics com virtuals. O també pot ser complicada perquè alguns conceptes i àmbits no tenen gaire presència a la xarxa o són poc accessibles.

És en aquest context que neix la Guia bàsica d’informació i recursos documentals sobre l’educació social a Catalunya elaborada per DIXIT. Aquesta publicació té l’objectiu d’orientar i acompanyar els professionals, docents i estudiants de l’àmbit d’afers socials a Catalunya en el seu desenvolupament professional, laboral o acadèmic. Es tracta d’una útil selecció de fonts d’informació, entitats de referència i recursos documentals a l’entorn de l’educació social que posa en valor aquesta disciplina.

En el document podreu trobar una primera secció amb definicions dels principals termes vinculats a la professió que estableixen un marc de referència. També hi ha informació sobre els diferents estudis vinculats a l’educació social, informació sobre bases de dades, centres de documentació especialitzats i diferents fonts de documentació de referència, així com bibliografia especialitzada  i material audiovisual, entre d’altres recursos d’interès. A més, gran part de la informació està disponible en línia.

La guia publicada per DIXIT ja és al vostre abast i pretén establir-se com un referent en la recerca d’informació per a professionals i estudiants de l’àmbit de l’educació social.

Guia bàsica sobre el treball social a Catalunya

No és el primer cop que DIXIT elabora un document per facilitar la tria de fonts solvents i de qualitat. L’any 2014 va publicar la Guia bàsica d’informació i recursos documentals sobre el treball social a Catalunya, on trobareu informació de l’àmbit del treball social sobre centres de documentació especialitzats, col·legis professionals, normativa, estadístiques, bases de dades, butlletins electrònics, publicacions periòdiques i bibliografia sobre treball social, entre d’altres.

Viquiprojecte: Educació social

La Guia bàsica d’informació i recursos documentals sobre l’educació social elaborada per DIXIT es dona a conèixer coincidint amb la posada en marxa del Viquiprojecte: Educació social. És una iniciativa que vol donar visibilitat a l’Educació Social dins la Viquipèdia, actualitzant, ampliant, traduint i creant articles sobre aquesta temàtica en l’enciclopèdia en línia i de contingut lliure més gran del món. Es tracta d’un projecte obert a tothom en què tota aportació és benvinguda.

Des de DIXIT us animem a participar-hi i posem a la vostra disposició la Guia bàsica d’informació i recursos documentals sobre l’educació social a Catalunya per trobar referents informatius de qualitat que, junt amb els vostres coneixements, us servirà  per poder aportar entrades en aquest projecte col·laboratiu. El viquiprojecte s’emmarca en els actes de celebració del vintè aniversari del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya i compta amb la col·laboració de DIXIT i d’Amical Wikimedia.

Deixa un comentari