15 blogs de temàtica social

Ara que queda poc per començar el nou curs és un bon moment per repassar materials, documentació i recursos per afrontar-lo amb garanties d’èxit. Una bona font d’informació online per mantenir-se al dia del que ha passat, del que passa i del que passarà al sector social són els blogs. N’hi ha molts i molt interessants i en aquesta entrada us en recollim 15 classificats per àmbits temàtics. I si trobeu en falta algun, ens podeu fer els vostres suggeriments a la secció de comentaris.

Discapacitat i salut mental

52 Tallats i un tovalló, blog d’entrevistes amb personatges públics de diferents àmbits (esport, cultura, comunicació, política…) en les que sobretot es parla de discapacitat i salut mental.

Blog de la Fundación ONCE, en aquest blog trobareu entrades sobre diferents temes relacionats amb la discapacitat com accessibilitat, formació, moviment associatiu, treball, tic, entre d’altres.

Exit 21, la Fundació Catalana Síndrome de Down va crear aquest blog com a plataforma per donar a conèixer l’opinió de persones amb discapacitat intel·lectual. Va sorgir de la necessitat de tenir un espai on aquestes persones poguessin parlar obertament del que pensen sobre qualsevol tema.

Gent gran

Blog de l’Associació Coordinadora d’Activitats per a gent gran (ACA)blog on es tracten diferents temes d’interès per a la gent gran. Aquesta entitat forma part del Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona i participa en el Consell de la Gent Gran de la Generalitat de Catalunya.

Família, infància i adolescència

Pacte per a la Infància, blog del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies amb informacions referents al pacte definit com un acord social, consensuat i signat pels principals agents institucionals, socials i econòmics, després d’un procés participatiu obert i crític, per tal de donar resposta a les necessitats de la infància i l’adolescència, posar-la en el centre de les polítiques públiques i donar-li la veu i visibilitat com a ciutadania de ple dret ara i aquí.

El blog de Carles Capdevila, periodista, escriptor i pare de quatre fills, deia que una de les seves grans aficions era l’educació. Un dels llegats més importants que ens ha deixat és aquest blog amb reflexions i opinions sobre diferents temes relacionats amb l’educació en l’àmbit de la família, la infància i l’adolescència. El seu lloc web educarconhumor.es també es molt conegut i a la vegada interessant.

Dones

Dones de CCOO de Cataunya, aquest blog es presenta com un espai d’opinió i participació de les dones d’un dels principals sindicats de Catalunya. Vol donar a conèixer les seves experiències i les seves reflexions.

Micromachismos, aquest guardonat blog coordinat per la periodista Ana Requena al Diario.es és un espai per rastrejar i denunciar els masclismes quotidians tantes vegades normalitzats i que sovint, i per desgràcia, passen inadvertits.

Voluntariat i associacionisme

Xarxanet, iniciat com el blog de la xarxa associativa i de voluntariat de Catalunya, amb entrades de diversos autors sobre temes relacionats amb el voluntariat i l’associacionisme, el 2016 tots els seus continguts es van integrar a l’actual secció d’opinió del portal Xarxanet.

Voluntaris.cat, és el blog de la Federació Catalana de Voluntariat Social en el que a banda de trobar nombroses entrades relacionades amb el voluntariat, també trobareu enllaços a altres blogs interessants de la mateixa temàtica.

LGTBI

Libertad e Igualdad LGBT, és un blog que té com a principal objectiu informar de notícies, aconsellar i ajudar a joves pertanyents al col·lectiu LGBT.

Educació social

Al punt 8.8 de la Guia bàsica d’informació i recursos documentals sobre l’educació social a catalunya, publicada per DIXIT, trobareu enllaços a blogs (i a bloggers) rellevants sobre educació social. Hem destacat aquests:

Blog del CEESC

El bloc de la Fundació Pere Tarrés

Educador@s de Girona

Serveis Socials

Aequal, blog de l’Àrea d’Igualtat d’Oportunitats, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb diferents informacions i recursos destinats a avançar en la incorporació de mesures d’igualtat i d’organització del temps que millorin la qualitat en el treball.

Deixa un comentari