Campanya de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya: “Defensem els drets socials”

Un infant que no pot gaudir d’activitats extraescolars, una noia que s’enfronta a les barreres arquitectòniques des d’una cadira de rodes, la realitat de la pobresa energètica, els desnonaments o l’estigma de la discapacitat, són situacions de vulnerabilitat que diverses persones pateixen a diari. La solució per a aquests problemes socials requereix de la implicació de les administracions i de les entitats, però també de la resta de ciutadans. Defensar els drets socials és cosa de tots. Això es el que planteja la última campanya de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya que, a través d’un vídeo on hi apareixen aquestes i altres situacions difícils, pretén conscienciar per tenir una ciutadania més activa i mobilitzada pels temes socials per avançar en el model de benestar.

La campanya, que es va posar en marxa l’octubre, convida a implicar-se més en la defensa dels drets socials per aconseguir una ciutadania amb menys desigualtats. ‘Defensem els drets socials’ anima a la gent a col·laborar amb les més de 3.000 entitats socials que hi ha a Catalunya. A més pretén mostrar el treball de les entitats socials catalanes i promoure la participació, la col·laboració i el voluntariat en aquestes entitats. La campanya consta d’un espot i una falca de ràdio difosa als principals mitjans de comunicació del país.

L’app ‘Mapa d’entitats socials’

En el marc de les activitats organitzades al voltant de la campanya, es va presentar l’app ‘Mapa d’entitats socials’. L’aplicació permet fer cerques per trobar les entitats socials segons el municipi, comarca, el col·lectiu de persones ateses (gent gran, infants, persones amb discapacitat, etc.), l’àmbit d’intervenció (inserció laboral, dret a l’habitatge, ajuda alimentària, etc.).

Amb aquesta app, l’usuari pot conèixer a quina federació de la Taula del Tercer Sector pertany l’entitat. També es pot posar en contacte amb l’entitat social mitjançant l’opció de trucada telefònica, o enviar un correu electrònic o compartir la informació de l’entitat a través de les xarxes socials. Amb la geolocalització es pot buscar l’entitat que queda més a prop de l’usuari. I pel què fa a les entitats de la ciutat de Barcelona, es poden cercar per districtes.

De moment, l’app permet consultar 3.484 entitats socials, de les quals 3.021 pertanyen a les 35 federacions de la Taula del Tercer Sector i 463 no estan vinculades a cap federació. D’aquestes últimes, que no formen part de cap federació, són de Barcelona i han estat incloses fruit d’un conveni entre la Taula del Tercer Sector i l’Ajuntament de Barcelona. La intenció de la Taula del Tercer Sector és anar incloent properament totes les entitats socials del país, estiguin o no vinculades en alguna federació de la Taula. L’aplicació ja està disponible per dispositius Android i pròximament per iOS, també podeu utilitzar la versió web des de qualsevol dispositiu.

Taula d’entitats del Tercer Sector Social

La Taula d’entitats del Tercer Sector és una institució que representa les entitats socials catalanes, agrupa federacions i grans organitzacions del Tercer Sector Social de Catalunya, les quals representen i aglutinen en conjunt a més de 3.000 entitats socials no lucratives. Treballa per donar visibilitat a l’esforç que realitza el Tercer Sector Social en la defensa de les persones i de les situacions de vulnerabilitat social amb l’objectiu d’avançar cap a una societat amb menys pobresa i menys desigualtats, i a estendre el benestar als col·lectius socials més desafavorits. La institució també representa el sector social de Catalunya davant les administracions públiques, els mitjans de comunicació i la resta d’institucions i d’agents socials.

 

 

Deixa un comentari