El Gran Recapte demana voluntaris

Un any més torna el Gran Recapte organitzat pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya. L’1 i el 2 de desembre seran les dates per fer les donacions d’aliments als gairebé 2.500 punts de recollida repartits per tot el territori. Es tracta d’una campanya massiva de recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària. D’aquesta manera també és pot conscienciar a la ciutadania de la difícil situació que viuen algunes persones arran de la crisi econòmica

Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones necessiten la solidaritat i la capacitat organitzativa de la societat per pal·liar situacions d’exclusió social. Una vegada més els Bancs dels Aliments de Catalunya posen en marxa aquest projecte que enguany arriba a la vuitena edició.

Tones de voluntariat

L’any passat va aconseguir recaptar 4.374 tones d’aliments bàsics en 2.692 punts habilitats a 370 municipis de Catalunya. Això va ser possible gràcies a la col·laboració de més de 26.000 voluntaris que van donar suport, coordinant i atenent els punts de recollida. Sense els voluntaris aquesta campanya no seria factible i, per això, els Bancs dels Aliments tornen a fer una crida a la ciutadania per a que col·labori de nou.

Enguany els Bancs dels Aliments calculen que necessitaran uns 25.0000 voluntaris per donar cobertura a tot Catalunya: 15.000 a Barcelona, 4.500 a Girona, 4.000 a Tarragona i 1.500 a Lleida. Com cada any, hi ha dues possibilitats per a participar:

-Podeu col·laborar com a coordinadors o coordinadores: són les persones responsables d’organitzar el recapte d’aliments al punt de recollida i de gestionar l’activitat i l’equip de voluntaris. Consulten al web si el seu punt ja està ple, fan un seguiment de tot l’equip de voluntaris que atén aquell punt, fan l’entrega de materials i es coordinen amb el cap de la botiga assignada per a gestionar el transport dels aliments al magatzem central. La dedicació és més àmplia i han d’estar disponibles durant els dos dies de la campanya.

-O podeu oferir la vostra ajuda com a voluntaris i voluntàries: són les persones que atenen el punt de recollida, gestionant les donacions dels ciutadans. Recomanen quins són els productes bàsics més necessaris i informen sobre la tasca dels Bancs dels Aliments. Gestionen, conjuntament amb el coordinador/a, el punt de recollida i la interlocució amb els responsables de les botigues i amb el magatzem central. La dedicació cobreix un torn d’unes 4 hores de durada.

Per a qualsevol de les opcions us podeu inscriure al següent enllaç. La recollida es farà a mercats i supermercats de les principals poblacions catalanes el divendres 1 de desembre i el dissabte dia 2, però també es pot col·laborar fent donacions en línia mitjançant el web.

A partir del 2 de desembre, un equip de voluntaris participarà en la classificació dels aliments que aniran arribant a la seu de cada Banc. Al final de la jornada, la major part dels provinents dels punts de recollida quedaran perfectament emmagatzemats, llestos per a ser distribuïts immediatament a les entitats d’ajuda social i, per tant, a les persones necessitades

30 anys dels Bancs dels Aliments a Catalunya

El concepte de “Banc dels Aliments” va néixer a Phoenix, a l’estat d’Arizona (EUA), el 1966 de la mà de John van Engel. A Europa aquest concepte va arribar el 1984 a través del Banc dels Aliments de París. I al cap de tres anys, al 1987, es va fundar el primer Banc dels Aliments a Espanya amb seu a Barcelona, sota el nom de Fundació Banc dels Aliments. Per tant, el Banc dels Aliments és una institució pionera en l’àmbit estatal que el 2017 commemora 30 anys d’existència.

 

Deixa un comentari