Youtubers per normalitzar la discapacitat intel·lectual entre els joves

De vegades la notícia és que no hi ha noticia. És a dir, quan la normalitat és un fet destacable fa que ens preguntem el per què. Dos joves que creen un canal de YouTube per pujar vídeos no té res d’estrany. I si un d’aquests joves té una discapacitat intel·lectual? Doncs tampoc ho hauria de ser. Aquesta és la idea de la que neix la campanya #QuéEstáPasandoAquí que ha posat en marxa l’organització espanyola de persones amb discapacitat intel·lectual ‘Plena Inclusión‘ i on també ha participat DINCAT, la federació catalana d’entitats que treballen en aquest àmbit.

La plena inclusió passa per normalitzar situacions que haurien de ser normals. A partir d’aquesta premissa sorgeix el canal de YouTube ‘Mario y Héctor’ en el que dos joves de poc més de 20 anys fan com altres joves: es graven en vídeo proposant i portant a terme diferents reptes (els anomenats ‘challenges’ a l’argot de la xarxa), parlen de les seves coses, riuen i s’ho passen bé. En definitiva, el Mario i l’Héctor són youtubers, amb la particularitat que el Mario té una discapacitat intel·lectual.

Amb aquesta campanya es pretén normalitzar la discapacitat intel·lectual entre els més joves en un àmbit, el dels youtubers, on les persones amb discapacitat gairebé no hi tenen visibilitat. Així s’aconsegueix arribar a la població més jove utilitzant els seus codis i canals. A més, gràcies a la campanya, el Mario ha fet realitat el somni de convertir-se en youtuber.

Amb només un mes de vida, aquest canal ja compta amb més de 2.000 subscriptors, i un dels – de moment- dos únics vídeos ja suma gairebé 15.000 visualitzacions. La campanya, per tant, ha donat una primera empenta al canal i, potser, anima a més joves amb discapacitat a fer-se un lloc al difícil món dels youtubers.

I el que segur que han aconseguit el Mario i el Héctor és trencar tabús i estereotips associats a les persones amb discapacitat. Però, tal i com afirmen els responsables de la campanya, aquests dos joves no volen remoure consciències, ni tampoc oferir una visió descafeïnada o paternalista de les persones amb discapacitat intel·lectual. Només passar-s’ho bé.

Podeu col·laborar amb la campanya subscrivint-vos al seu canal de YouTube o compartint les vostres fotos i vídeos amb l’etiqueta #QuéEstáPasandoAquí, amb l’objectiu que la plena inclusió deixi de ser noticia.

 

Deixa un comentari