Programa “Vacances en Família” de la XANASCAT

El 5 de febrer és l’últim dia per preinscriure’s al programa “Vacances en Família” de la xarxa d’albergs de la Generalitat, una iniciativa de l’Agència Catalana de la Joventut, que compta amb el suport de la Direcció General de Famílies, i que està adreçada a totes les famílies catalanes amb fills i filles menors d’edat. L’objectiu és potenciar el lleure familiar compartit entès com una pràctica educativa, i afavorir la convivència dels membres de la unitat familiar i amb la resta de famílies participants.

Enguany el programa arriba a la catorzena edició amb una oferta de 59.300 places per a un total de 11.584 famílies amb fills menors de 18 anys. S’ofereixen estades de 2, 3, 4 i 7 nits repartides entre la Setmana Santa, l’estiu, els diversos ponts al llarg de l’any i els caps de setmana des del mes de març de 2018 fins al de febrer de 2019. Als albergs, les famílies que facin una estada superior a dues nits, poden gaudir d’activitats i espectacles, de caire cultural, animació musical, tallers o descoberta de l’entorn natural per compartir i aprendre a través del lleure.

Igualtat d’oportunitats per a totes les famílies

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies té com a objectiu que les famílies catalanes puguin gaudir d’un espai de lleure en família. I també que la xarxa d’albergs públics estiguin a l’abast de les diferents realitats socials de Catalunya, posant especial atenció en aquells col·lectius que tenen més dificultats per gaudir d’uns dies de lleure en família.

Per això, i per segon any consecutiu, “Vacances en Família” incorpora cinc subprogrames que oferiran l’estada becada o totalment gratuïta a: famílies en situació de vulnerabilitat que es troben en risc d’exclusió social, famílies acollidores, famílies amb un gran nombre d’integrants, famílies del programa Respir (que tenen fills amb discapacitat) i a dones víctimes de violència masclista.

Aquestes famílies tenen reservada la plaça al marge del procés de preinscripcions, gràcies a la iniciativa pilotada per la Direcció General de Famílies a través de la col·laboració amb les entitats socials que gestionen l’acompanyament d’aquestes persones. També es destinaran places per a un miler de famílies monoparentals, que a banda del descompte previst, tindran garantides les places per poder participar al programa.

Una altra de les iniciatives inclusives del programa és la possibilitat que tenen els familiars majors de 65 anys de participar-hi gaudint d’una tarifa reduïda. D’aquesta manera es potencien les relacions intergeneracionals i es reforcen els vincles dins de les famílies.

Inscripcions

Per a més informació i per fer la vostra preinscripció podeu visitar el lloc web del programa. També podeu consultar el llibret informatiu amb tots els albergs que hi participen i les estades que ofereixen. El 7 de febrer, se celebrarà el sorteig públic a partir del qual s’adjudicaran les places definitives.

 

One Comment Add yours

Deixa un comentari