3 Voltes!: assessorament juvenil en clau de gènere

La Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies vol fomentar la igualtat de gènere, el respecte a la diversitat sexual i la prevenció de les violències masclistes en els joves amb un nou programa d’actuació anomenat “3 Voltes!”.

La iniciativa consisteix en formar, acompanyar i assessorar els professionals de joventut, que són els agents principals en l’acció educativa, per posar en marxa diferents projectes que eduquin els joves sobre els rols de gènere i els models de feminitat i masculinitat i promoure una joventut diversa i no estereotipada, alhora que s’incideix en els comportaments abusius i la lluita contra les violències masclistes des de la sensibilització i la detecció.

Les sessions de formació i acompanyament seran arreu del territori català i es duran a terme amb la col·laboració d’entitats del territori. Les formacions permeten a les entitats locals interessades iniciar les actuacions concretes per a les seves poblacions, com tallers de sensibilització o campanyes de prevenció. En les diferents etapes i fins el disseny i la implementació, les entitats comptaran amb l’assessorament adequat del personal especialitzat de la Direcció General de Joventut. D’altra banda, les entitats hauran d’iniciar els projectes juntament amb la col·laboració dels serveis de joventut i associacions o instituts d’educació secundària per assegurar que es desenvolupen integrats en l’entorn social i juvenil existent.

Primer acte formatiu

Actualment formen part de “3 Voltes!” 31 poblacions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Terres de l’Ebre, Alt Pirineu i Aran, comarques de Girona, Camp de Tarragona i Ponent.

En el primer acte formatiu, que va tenir lloc a Barcelona, van participar 25 professionals i va comptar amb la col·laboració de l’Associació Candela i les àrees de joventut i de gènere de diverses entitats locals.

A més de l’acompanyament i l’avaluació dels projectes per part de la Direcció General de Joventut, per finalitzar el procés es preveu una posada en comú a finals d’aquest any de tots els participants del “3 Voltes!”.

 

Deixa un comentari