Laliga Genuine: esport, valors i integració

Laliga Genuine és una iniciativa integradora de responsabilitat social, organitzada per Laliga a través de la seva fundació, que consisteix en una competició de futbol amb equips formats íntegrament per persones amb discapacitat. Aquest projecte, que està en funcionament des de l’octubre de 2017, uneix els valors de l’esport amb la integració de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant el futbol.

Orígens

Laliga Genuine la formen 18 equips, però la llavor d’aquest projecte va sorgir quan el Nàstic de Tarragona va crear un equip de joves amb discapacitat intel·lectual, fa poc més des 2 anys, amb l’objectiu de promoure la integració de les persones d’aquest col·lectiu i potenciar els valors de l’esport com el respecte i el joc net. La Fundación La Liga va veure el potencial d’aquest projecte i va recolzar la creació d’una competició a la que inicialment s’hi van sumar 7 equips i actualment la conformen un total de 18.

La competició

La competició s’ha distribuït en 4 fases durant la temporada 2017-2018. La primera es va jugar a Vila-real l’octubre passat, la segona va ser a Tarragona al gener, la tercera a Mallorca a l’abril i la quarta serà a Vigo el proper mes de juny. Per agilitzar la competició, la Lliga Genuine es distribueix en un sistema de 6 grups de 3 equips i cada partit es divideix en 4 parts de 10 minuts i se suma 1 punt per cada part guanyada.

Imatge: web de Laliga Genuine

Actualment lidera la competició el RCE Espanyol amb 27 punts, el que no vol dir necessàriament que hagi guanyat més partits, perquè en aquesta competició no només sumen els resultats esportius, sinó també les actituds positives d’esportivitat que es mostrin durant els partits. Per això els equips compten en cada jornada amb una sèrie de punts que premien el comportament i accions d’esportivitat i fair play de jugadors, entrenadors i aficions.

En aquesta lliga poden participar jugadors i jugadores majors de 16 anys (a l’inici de la competició ) i que certifiquin una discapacitat intel·lectual a partir del 33%.

Objectius

La finalitat és la normalització de la pràctica del futbol en el col·lectiu de persones amb discapacitat, el compromís del futbol professional amb aquest projecte integrador i socialment responsable, i aconseguir que tots els clubs de Laliga comptin amb el seu equip Genuine, el que aportarà un gran valor social. Actualment equips com l’Osasuna, el Reus, l’Atlètic de Madrid, el Còrdova, el Girona o el Rayo Vallecano ja compten amb el seu equip Genuine, tot i que encara no en formen part equips més grans com el Barça o el Reial Madrid.

Per a més informació sobre aquesta iniciativa podeu visitar la pàgina web on, a més de conèixer la resta d’equips participants, podeu consultar altres noticies d’actualitat relacionades amb el projecte, mirar com evoluciona la competició i veure vídeos i galeries d’imatges.

I acabem aquesta entrada mencionant l’estrena de la pel·lícula ‘Campeones’, dirigida per Javier Fesser, en la qual un entrenador professional de bàsquet s’encarrega de dirigir un equip de nois amb discapacitat intel·lectual. Durant el film, entranyable i divertit, el que comença com un problema acaba convertint-se en tota una lliçó de vida. A continuació podeu veure el tràiler:

Deixa un comentari