FiraGran 2018: 20ena edició del Saló de la Gent Gran de Catalunya

Avui arrenca FiraGran, el Saló de la Gent Gran de Catalunya, que enguany arriba a la 20ena edició. Entre el 23 i el 26 de maig, les Drassanes Reials de Barcelona acolliran tot tipus de propostes i activitats, de la mà d’entitats, empreses i institucions destinades al col·lectiu de persones grans que viuen la seva vida d’una forma activa i participativa. L’esdeveniment vol promoure hàbits de vida saludables entre la gent gran i aquest any aspira a superar els 35.000 visitants de l’edició anterior.

Més de 450 activitats

Durant quatre dies, els visitants podran participar en les més de 450 activitats gratuïtes que s’ofereixen, entre les que destaquen una gran caminada, adreçada a majors de 60 anys, una màster class de música i moviment, una trobada sardanista i un festival de corals, on hi participaran 30 formacions de tota Catalunya. També s’oferiran diferents tipus de tallers: sexualitat, xarxes socials, escriptura de records o sobre l’ús correcte dels medicaments, entre d’altres.

Com a novetat d’aquest any, FiraGran dedicarà una part de la programació del 26 de maig a oferir activitats intergeneracionals adreçades a totes les edats: un ball zumba per a tota la família, tallers de manualitats i una gran festa de cloenda amb actuacions i berenar per a petits i grans.

Durant la fira els assistents també tindran l’oportunitat d’informar-se sobre els programes, serveis, iniciatives, solucions tecnològiques i productes que ofereixen un centenar d’empreses, entitats, organitzacions i institucions per millorar el benestar i la qualitat de vida.

Podeu consultar el programa complet de tallers i activitats en aquest enllaç.

Jornades professionals

Com cada any, en el marc de FiraGran 2018, hi ha programades diferents jornades professionals relacionades amb el sector:

-“La sexualitat i l’afectivitat de les persones grans”, adreçada als professionals que treballen en l’atenció a les persones grans i que tractarà, des de diferents punts de vista, la realitat objectiva que les persones grans són éssers sexuals actius.

-“Dels drets dels nostres residents a les nostres obligacions. Marc jurídic i responsabilitats”, jornada en la qual directors, gerents i professionals de centres d’atenció a la gerodependència podran reflexionar sobre temes relacionats amb les caigudes i les contencions, especialment en l’aspecte dels seus marcs legals.

-“TAL DIT, TAL FET”. Com avança l’atenció a la gent gran”, jornada que girarà entorn al fet que cada vegada hi ha més població major de 65 anys, més diversa i més conscient dels seus drets i preferències, el que possibilita noves formes alternatives de viure aquesta etapa vital.

Imatge: Web de FiraGran (edició de 2017)

Debat sobre el futur de les pensions

El futur de les pensions en la gent gran serà un dels altres temes que es tractaran en el marc de FiraGran amb la celebració d’un debat el 26 de maig que comptarà amb la participació de la diputada socialista portaveu en la Comissió del Pacto de Toledo, Mercè Perea; el secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta; i la catedràtica de la Universitat de Barcelona, Mercedes Ayuso. Al debat també hi participaran entitats de gent gran.

Fundació FiraGran

El passat mes de gener es va crear la Fundació FiraGran amb l’objectiu de realitzar accions per millorar la qualitat de vida de les persones grans, promoure un envelliment actiu i participatiu i defensar els interessos del col·lectiu.

Entre les accions que desenvolupa la fundació, destaca la d’organitzar i promocionar FiraGran. A través de la Fundació es pretén obrir l’esdeveniment a nous públics, noves activitats i nous expositors, que facin de l’esdeveniment un referent per a la gent gran i pels professionals que treballen en la seva atenció.

Deixa un comentari