La iMAGInada arriba a la seva 10a edició

La iMAGInada és una festa popular nascuda l’any 2009 en el marc de les festes de Sant Magí i que enguany arriba a la seva desena edició. Del 10 al 15 d’agost, els jardins del Camp de Mart de Tarragona acolliran més de 100 actes gratuïts oberts a la ciutadania com tallers, xerrades, un mercadet d’artesania, espectacles o una fira d’entitats, on el voluntariat i la solidaritat seran els protagonistes.

El col·lectiu que hi ha al darrere de La iMAGInada és una associació sociocultural que porta el mateix nom que la festa popular i que està formada per un grup de joves amb una inquietud comuna: oferir una alternativa a l’actual model sociocultural i econòmic mitjançant espais d’intercanvi, d’apoderament, participatius i dinàmics. Aquest col·lectiu reivindica un oci alternatiu a partir dels interessos de la comunitat, on la cultura ha de passar de ser un bé de consum a un bé de creixement individual i col·lectiu.

La feina dels voluntaris

La tasca dels voluntaris és la clau de l’èxit en l’organització. En aquesta edició s’espera la participació de més de 100 persones voluntàries que treballaran els dies previs, durant els 6 dies i 5  nits que durarà la celebració i en els dies posteriors per a que tot funcioni correctament. Si us voleu inscriure com a voluntaris podeu seguir aquest enllaç.

En l’edició anterior van participar-hi un total de 112 persones voluntàries que van fer possible la participació de 160 artistes en més de 126 actes diferents. A més, es va comptar amb el suport de 45 entitats col·laboradores.

Espais per a tot i per a tothom

La iMAGInada posa a l’abast de tothom una sèrie d’espais per oferir la màxima diversitat possible en quant a serveis i propostes d’oci per a que tothom hi pugui participar. Aquests són alguns dels espais més destacats:

– Espai Fòrum: lloc de reflexió i de propostes alternatives als models consumistes actuals on els professionals podran compartir coneixements i experiències mitjançant conferències, debats, tallers vivencials o cinefòrums.

– imaginARTE: es tracta d’un mercat d’artesania on els artistes i artesans oferiran articles amb l’encant i la singularitat d’allò que és autèntic enfront de la producció uniformitzada de la indústria.

– Fira d’entitats: en aquest espai, durant 2 dies, s’hi trobaran diferents col·lectius i associacions per presentar projectes i propostes, ja que un dels objectius de l’associació és la recerca i l’enfortiment de relacions i vincles entre les diferents experiències associatives del territori.

– Petita iMAGInada: aquest espai pretén ser una recreació de la festa adaptada als més petits. Les activitats proposades tindran un component lúdic i creatiu, però transmetran els valors socials i educatius de la festa.

Novetats per a l’edició de 2018

Una de les novetats d’aquesta edició serà el reforç del protocol contra les agressions masclistes i LGTBIfòbiques. En aquest sentit, s’habilitarà un ‘Punt Lila’ d’informació que donarà suport i assessorament permanent a qui ho necessiti.

D’entre les novetats també destaquem la preparació d’una exposició fotogràfica per commemorar el 10è aniversari de la festa, i la celebració d’un dinar popular de germanor que estarà obert a tothom i que tancarà la festa el 15 d’agost.

Deixa un comentari