Darrers vídeos destacats a DIXIT TV

Els centres DIXIT acullen, des del 2008, un cicle actiu de conferències i presentacions que tenen lloc durant tot l’any amb l’objectiu de fer difusió sobre temes d’interès en l’àmbit d’afers socials. Totes són gratuïtes i estan especialment adreçades als professionals d’aquest àmbit. La majoria d’aquestes activitats es graven en vídeo perquè després tothom les pugui consultar a la secció DIXIT TV del portal dixit.gencat.cat.

L’arxiu de vídeos de conferències acumulat suposa una important font de coneixement sobretot per aquelles persones que estiguin cercant informació rellevant per a tasques de recerca, investigació o docència sobre temes relacionats amb discapacitat, inclusió social, migracions, gent gran, infància, joves, tercer sector o voluntariat, entre d’altres.

Moltes de les conferències de l’arxiu de DIXIT TV també incorporen galeries d’imatges i materials de suport utilitzats pels ponents durant les presentacions. DIXIT també disposa d’un canal propi a YouTube per trobar-hi una referència a cada vídeo.

Us recordem que per a estar al dia de les nostres activitats i de la disponibilitat de cada vídeo nou, podeu subscriure-us al Club DIXIT. A continuació fem un recull de les xerrades més destacades que han tingut lloc als centres DIXIT els darrers mesos:

La comunicació en l’entorn professional: eines, històries i emocions

El 22 de juny, DIXIT va organitzar aquesta xerrada en la qual l’actor i autor teatral, Fermí Casado, va mostrar com la tècnica de l’actor pot ajudar a millorar les nostres presentacions en públic i a saber comunicar millor en l’àmbit personal i professional.

A través de la seva experiència, va explicar quines són les eines de comunicació de què disposem i com podem fer-les servir en benefici del nostre missatge. També va valorar el poder que tenen les històries i les tècniques de relat a l’hora d’establir una connexió emocional amb els interlocutors. En aquest enllaç podeu veure la conferència completa.

Canviar la manera de mirar

En aquesta conferència, que va tenir lloc l’1 de juny, l’escriptor i periodista Màrius Serra va exposar el canvi de mirada que suposa conviure amb una persona amb paràlisi cerebral a partir de l’experiència personal al costat del seu fill Llullu.

Durant la xerrada, Serra va explicar el seu punt de vista a partir de diversos exemples viscuts, els va comparar amb la rica diversitat que comporta l’aplicació del pensament lateral en l’àmbit de la creativitat i, finalment, va interactuar amb el públic proposant diversos enigmes verbals creats a partir d’aquest mètode.

La mediació: eina de millora de les relacions humanes i socials

El psicòleg i màster en mediació, Javier Wilhelm va presentar aquesta pràctica professional com a instrument per afavorir l’entesa i el diàleg entre les persones amb l’objectiu de transmetre els punts més forts de la mediació en els àmbits familiar, comunitari i social, així com analitzar-ne els beneficis.

La xerrada va tenir dues edicions a dos centres DIXIT: a Lleida el 2 de febrer i a Barcelona, on es va gravar el vídeo, el 5 de maig. Durant l’acte també es van tractar les diferències entre el procediment judicial i l’arbitral respecte a la mediació i altres sistemes de gestió de conflictes. Podeu veure el vídeo sencer en aquest enllaç.

Quatre estratègies per mirar el futur amb optimisme

El 19 d’abril, DIXIT va oferir aquesta xerrada en la qual Xesco Espar, professor universitari i exentrenador d’handbol del FC Barcelona, va donar la seva visió de com enfocar els reptes de manera positiva. Va analitzar les possibilitats de les quals poden disposar els professionals d’afers socials per afrontar el futur amb optimisme a partir de quatre estratègies: l’emoció, el creixement personal, el treball en equip i la capacitat d’influir positivament en altres persones.

Deixa un comentari