10 butlletins gencat vinculats a l’àmbit social

El sector social és un àmbit professional que genera molta informació rellevant: legislació, canvis de normativa, agendes, subvencions o tots aquells projectes que les entitats, tan públiques com privades, duen a terme periòdicament. Estar al dia de totes les novetats pot convertir-se en una tasca complicada si no es tenen a l’abast les eines i les fonts d’informació adequades.

En una entrada anterior parlàvem sobre els diferents butlletins electrònics del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que aborden diferents àmbits d’intervenció dels serveis socials i que s’adrecen als professionals, al món acadèmic i també a la ciutadania que pugui estar interessada. En aquesta ocasió us portem 10 butlletins electrònics que editen altres departaments de la Generalitat però que pels seus continguts també tenen un gran valor informatiu en l’àmbit d’afers socials:

Butlletí Família i Escola

El Departament d’Ensenyament publica cada mes aquest butlletí que pretén ser un canal per fer arribar a les AMPA informació sobre nous continguts del web Família i Escola i altres actuacions que poden ser d’interès per a les famílies.

E-butlletí

Sense sortir de l’àmbit de l’ensenyament trobem el butlletí de les Escoles Verdes de Catalunya, que vol ser un espai d’intercanvi d’experiències i coneixements entre totes les escoles verdes amb l’objectiu de consolidar aquesta xarxa de centre educatius. Hi trobareu informació sobre multitud de projectes i iniciatives interessants per treballar amb infants i joves.

Canal drogues

La drogodependència, més que un problema de salut, és una qüestió publica que s’ha d’abordar des de diversos àmbits i el social és un dels més importants. Sobretot des d’àrees com la prevenció, la rehabilitació o les teràpies. Aquesta és una publicació bimensual del Departament de Salut que ofereix als professionals notícies destacades, programes, formacions, projectes internacionals i publicacions rellevants al voltant de l’epidemiologia, reducció de danys i tractament de les drogues.

Flash TicSalut

Les tecnologies de la informació i la comunicació en l’àmbit de la salut no són el futur, ja són una realitat i ajuden a millorar constantment àrees de fort component social com l’atenció a la dependència o l’atenció a les persones amb discapacitat. Per estar al dia d’aquestes novetats us recomanem el butlletí Flash Ticsalut, de periodicitat mensual, i que visiteu el portal de recent creació TicSalutSocial.cat.

Infosida

Un altre dels butlletins del Departament de Salut amb un important contingut de caire social és Infosida. Es tracta d’una publicació semestral que té l’objectiu de formar i sensibilitzar els professionals per millorar les tasques de prevenció i d’assistència en relació amb la infecció pel VIH i les altres Infeccions de Transmissió Sexual (ITS).

Butlletí de Bioètica

L’ètica professional en l’àmbit de la salut està estretament relacionada amb el sector social: les àrees de l’atenció a la dependència, les cures pal·liatives o el tractament del dol en són un clar exemple. El butlletí semestral de Bioètica té com objectiu contribuir a motivar i estendre la reflexió bioètica entre els professionals de diferents sectors.

Butlletins de l’Institut Català de les Dones

L’Institut Català de les Dones (ICD) és l’organisme del Govern de la Generalitat de Catalunya, adscrit al Departament de la Presidència, que dissenya, impulsa, coordina i avalua les polítiques per a l’equitat de gènere que desenvolupa l’Administració de la Generalitat. Actualment l’ICD publica dos butlletins: un mensual amb informació d’actualitat sobre polítiques de gènere (en aquest enllaç trobareu els darrers números) i l’InfoCentreDoc que incorpora les darreres novetats del centre de documentació de l’ICD.

Butlletí de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

L’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) és una entitat de recerca, de divulgació i d’acció creada pel Parlament de Catalunya l’any 2007 que treballa per la seguretat humana, la prevenció i la resolució pacífica dels conflictes i les tensions socials, l’enfortiment i l’arrelament de la pau i la convivència, i la defensa dels drets humans. L’ICIP publica cada mes un butlletí amb informació contrastada, documentació de referència i recursos per treballar en aquest àmbit.

Butlletí de Memòria

El Departament de d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència publica cada mes el butlletí de memòria, el qual recull les activitats, publicacions i actuacions de la Generalitat de Catalunya en relació amb la recuperació i difusió de la memòria democràtica. En els seus números trobareu, per exemple, molta informació sobre els moviments migratoris de persones refugiades a causa dels conflictes bèl·lics al llarg de la història.

Butlletí d’Afers Religiosos

La Direcció General d’Afers Religiosos publica cada mes un número del Butlletí d’Afers Religiosos amb informació d’actualitat relativa a projectes i actuacions relacionats amb aquest àmbit. Es publica des de l’any 2013 i s’ha renovat recentment. Ara incorpora tres seccions: l’activitat de la Direcció General, les notícies que mostren la vitalitat de l’àmbit religiós i la seva repercussió en la cultura i la convivència, i, finalment, una secció d’entrevistes per conèixer les diferents confessions presents a Catalunya.

 

 

 

Deixa un comentari