Les àvies i els avis escriuen contes i els infants els dibuixen

El concurs “Les àvies i els avis escriuen contes i els infants els dibuixen” és un projecte intergeneracional organitzat per l’Associació Nou Horitzó que té l’objectiu principal de contribuir al benestar de les persones grans fomentant la creativitat d’aquest col·lectiu conjuntament amb la dels més petits. A més, aquesta iniciativa, que enguany arriba a la 26ena edició, fomenta el diàleg entre persones grans i infants a través de l’envelliment actiu, al mateix temps que incentiva la lectura i la recuperació de la tradició oral i estimula l’expressió artística.

El concurs

El certamen convida a les persones majors de 55 anys a escriure un conte infantil dirigit a infants d’entre 6 i 12 anys. El jurat, format per escriptors, acadèmics, professionals i representants de l’associació, en seleccionarà 6 per a que els autors en facin una lectura als nens i nenes de les escoles de primària del districte d’Horta Guinardó que participen en el projecte. Cada any els centres educatius que hi col·laboren són diferents i sempre hi ha algun alumne amb necessitats educatives especials, el que dona més vocació social al projecte.

A partir d’aquí, els alumnes seran els encarregats d’il·lustrar les narracions que els han explicat i un altre jurat encarregat dels dibuixos en farà una selecció: uns quants per il·lustrar el conte, un per la portada del llibre i un per fer el cartell de la següent convocatòria. Després, amb els contes i les il·lustracions escollits, l’Associació Nou Horitzó editarà un llibre que presentarà el dia de la Festa de Cloenda, a començaments del mes d’abril de 2019.

Si teniu més de 55 anys i us agrada escriure encara teniu temps de participar: es poden presentar els contes per correu electrònic o correu ordinari abans del 14 de desembre. Els escrits no poden superar els 4 fulls d’extensió i podeu consultar les bases del concurs en aquest enllaç.

Aquesta iniciativa va néixer el 1993 amb motiu de la celebració de “L’any de la vellesa i la solidaritat”, quan un grup de socis i sòcies de l’associació van tenir la idea de crear un projecte on petits i grans poguessin realitzar un treball conjunt i fomentar l’apropament de dos mons que semblava que mica en mica s’havien allunyat.

D’entre els premis que ha guanyat aquesta idea, destaca el guardó al projecte educatiu de Ciutat, en el VII Congrés de Ciutats Educadores (Gènova 2004).

Associació Nou Horitzó

Aquesta entitat treballa des de 1975 impulsant accions en defensa dels drets i el benestar de les persones grans al barri del Guinardó de Barcelona. Totes les accions i activitats que duen a terme estan vinculades al concepte de l’autonomia personal, entesa com el dret de ser lliures per prendre les pròpies decisions i de mantenir el projecte de vida des de la identitat personal.

 

Deixa un comentari