En el Dia Internacional de les Dones i cada dia “Volem els mateixos drets”

Aquest diumenge milers de dones sortiran al carrer per reclamar la igualtat entre homes i dones, un dret reconegut legalment des de fa temps, però que encara no és efectiu en totes les esferes, ni igual per a totes les dones. Les desigualtats polítiques, econòmiques, socials i culturals persisteixen i les dades ho demostren, com recull el manifest de l’Institut Català de les Dones.

Les desigualtats entre homes i dones i la necessitat d’incorporar la perspectiva de gènere i punts de vista diferents en qüestions vinculades a afers socials, han motivat algunes de les activitats DIXIT. Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, per exemple, DIXIT Vic acollirà el 12 de març la conferència “Dona, discapacitat i igualtat d’oportunitats: de què parlem quan parlem d’interseccionalitat?”, a la qual encara us podeu inscriure. Anirà a càrrec de Montserrat Garcia, especialista en feminisme, inclusió i accessibilitat, que reflexionarà sobre la discriminació múltiple que pateixen les dones amb discapacitat. Precisament, DIXIT ha elaborat recentment un dossier temàtic sobre aquesta qüestió.

També pateixen discriminació múltiple les dones migrants, especialment aquelles que són treballadores de la llar i les cures. Aquest serà el tema de “Dones migrants: reptes d’acollida i inclusió social”, la xerrada que ha programat la seu barcelonina de DIXIT per al 19 de març. Anirà a càrrec de Norma Véliz, educadora especialitzada en diferència sexual, globalització i transformació social i col·laboradora de Mujeres Pa’lante, una de les entitats impulsores de la campanya #DretsRereLaPorta per visibilitzar les condicions i la lluita d’aquest col·lectiu.

El mateix centre prepara per al 2 d’abril la conferència “Drets i deures vers les víctimes supervivents del tràfic de persones” (a la qual us podreu inscriure pròximament), una violació greu dels drets humans que majoritàriament pateixen dones i infants, i el segon negoci més lucratiu del món. La pedagoga i treballadora social d’Adoratrius, Rosa Maria Cendón, contextualitzarà aquesta problemàtica mostrant els reptes que presenta i les accions actuals i futures que es poden dur a terme per solucionar-la.

En els darrers mesos, els centres DIXIT han incorporat el seu catàleg diverses novetats bibliogràfiques que aborden les diferents realitats de les dones. Sempre han parlat per nosaltres, de Najat El Hachmi; Les mares que ens han parit, de Maria Rosa Ribas, i Totes som desplaçades; de Malala Yousafzai, són alguns dels nous títols juntament amb la reconeguda comèdia de Lady Bird, de Greta Gerwig. També s’hi ha sumat un altre dossier temàtic DIXIT, a banda del ja citat, sobre igualtat d’oportunitats de dones i homes en el treball.

Deixa un comentari