Les mesures per frenar l’expansió del SARS-CoV-2 fan que moltes persones es vegin obligades a quedar-se a casa per no contribuir a la propagació del virus. La majoria, també professionals d’afers socials, faran teletreball (a portals com el de la Xarxa d’Economia Solidària trobareu un bon grapat d’eines lliures que us poden ser d’utilitat) i n’hi ha que potser aprofiten per bolcar-se en la formació a distància (universitats d’arreu del món ofereixen cursos en línia gratuïts, els populars MOOC).
També podeu aprofitar per ampliar els vostres coneixements a partir dels dossiers temàtics que DIXIT elabora mensualment, ja que moltes de les monografies i articles referenciats es poden consultar en línia (i n’hi ha més al catàleg). També s’hi inclouen normatives i enllaços a webs d’interès. Les famílies en situació de vulnerabilitat, les dones amb discapacitat i les persones refugiades són algunes de les protagonistes dels últims dossiers.
Conferències a un sol clic
A DIXIT TV hi trobareu la xerrada que va impartir el psicòleg i educador Jaume Funes, “Els radicalismes entre els joves”. Durant la seva intervenció, va repassar les possibles raons de les actituds extremistes i les frustracions que poden desencadenar-les com la soledat o les contradiccions de la societat en què viuen, i va donar algunes pautes per a la seva prevenció i correcció, essent l’educació del jovent un pilar fonamental.

En trobareu d’altres com “La literatura com a eina per parlar de l’Alzheimer als infants”, impartida Francisco Castro, autor d’Em deia Simbad, que relata, des de la visió d’un nen de 10 anys, l’evolució de la malaltia del seu avi, la convivència entre tots dos i la resta de relacions familiars; “Ètica i salut mental: entre la utopia i la realitat”, en què la doctora en Filosofia i infermera Ester Busquets va reflexionar sobre com es pot millorar l’atenció i l’acompanyament a les persones que pateixen un trastorn de salut mental; o “La soledat no té edat, explorant vivències multigeneracionals”, en què l’especialista en psicogerontologia Montserrat Celdrán va parlar de la soledat al llarg de la vida i les conseqüències, tant positives com negatives.
One Comment Add yours